Dezbatere în plenul PE privind MCV

Parlamentul European (PE) va dezbate miercuri, 13 martie, metodologia şi modul de aplicare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România şi Bulgaria. Dezbaterea va avea loc ca urmare a unei solicitări a delegaşiilor române din ALDE şi S&D.

Dezbaterea se va axa pe metodologia, aplicarea actuala si viitorul sau. Dezbaterea din PE privind metodologia, modul de aplicare si viitorul MCV nu va fi urmata de adoptarea unei motiuni.

De altfel, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, i-a cerut comisarului european în domeniu, Viviane Reding, o metodologie mai clară în privinţa obiectivelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru justiţia din România.

La o întrevedere avută vineri dimineaţă, la Bruxelles, Mona Pivniceru a arătat că România doreşte clarificări în privinţa standardelor de urmărit prin acest mecanism.

„De la an la an rapoartele adaugă noi elemente de condiţionalitate iar statul român nu are posibilitatea să anticipeze existenţa acestora si prin urmare  să realizeze. De exemplu, condiţionalitatea iniţială prevedea implementarea Codurilor de procedură penală şi civilă, în timp s-a adăugat Codul Civil şi Codul Penal”, a declarat ministrul român al Justiţiei Mona Pivniceru, pentru TVR.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.