McAfee Anti-Theft protejează sistemele Toshiba Ultrabook™

Toshiba Europe GmbH anunţă faptul că sistemele Toshiba Ultrabook™ vor include preinstalat McAfee Anti-Theft Security.
La achiziţionarea unui sistem Toshiba UltrabookTM înainte de 31 martie 2013, utilizatorii vor beneficia de această soluţie gratuit, timp de 12 luni; este necesară înregistrarea şi activarea software-ului.

Printre modelele ce beneficiază de această ofertă se numără: sistemele portabile Satellite U840 şi Satellite U940, sistemele performante Satellite Z930/Z830 şi Portégé Z930/Z830, sistemul Satellite U840W – cu ecran format 21:9 dedicat vizionării de filme, şi sistemul Ultrabook Slider U920t.
McAfee Anti-Theft a rezultat în urma colaborării dintre McAfee şi Intel Corporation, la baza soluţiei stând tehnologia Intel®Anti-Theft. Scopul final este de a oferi utilizatorilor o protecţie completă a datelor şi a dispozitivului mobil. Furturile de sisteme mobile sunt din ce în ce mai frecvente, este important ca utilizatorii să îşi protejeze datele digitale.
McAfee Anti-Theft combină caracteristici hardware şi software de securitate, protejând datele personale ale utilizatorilor în cazul în care sistemul este pierdut sau furat.
Soluţia permite localizarea unui sistem UltrabookTM pierdut sau furat şi blocarea acestuia pentru a proteja datele stocate. McAfee Anti-Theft deţine un mod stealth care permite utilizatorilor să securizeze datele şi în acelaşi timp să localizeze dispozitivul dacă este furat sau pierdut.
Caracteristicile de securitate permit securizarea datelor de pe hard disk chiar dacă acesta este scos din sistem şi sistemul de operare este reinstalat.

“Toshiba s-a implicat activ în oferirea de experienţe de computing deosebite utilizatorilor. Prin această ofertă reuşim să ne îmbunătăţim caracteristicile de securitate integrate. Vrem ca utilizatorii de sisteme Toshiba să nu îşi facă griji cu privire la securitatea datelor, mai ales că majoritatea folosesc sistemul UltrabookTM atât în interes personal cât şi de business”, a declarat Matt McDowell, Marketing Director, Toshiba Europe GmbH.

“Software-ul McAfee Anti-Theft permite utilizatorilor să fie proactivi şi să-şi protejeze datele şi informaţiile confidenţiale în cazul în care sistemul lor UltrabookTM este furat sau pierdut. Colaborarea dintre McAfee şi Intel are ca scop dezvoltarea de tehnologii de securitate performante, dedicate utilizatorilor finali. Ţinând cont de faptul că domeniul mobilităţii creşte exponţial, este importantă protejarea datelor utilizatorilor”, a declarat Nick Viney, Vice President EMEA Consumer, Small Business and Mobile, McAfee.

“Soluţia dezvoltată de Intel şi McAfee activează o experienţă de computing mai sigură pentru utilizatorii de sisteme UltrabookTM. Tehnologia Intel Anti-Theft este un exemplu de caracteristică hardware integrată în siliciu care, atunci când este cuplată cu programe şi servicii, protejează identitatea digitală, datele şi dispozitivele utilizatorilor”, a declarat George Thangadurai, General Manager PC Client Services, Intel.

Caracteristicile McAfee Anti-Theft 2.0
Soluţia McAfee Anti-Theft protejează datele personale în cazul în care un sistem  UltrabookTM este furat sau pierdut şi permite utilizatorilor să îl localizeze şi să îl blocheze de la distanţă. Printre caracteristicile cheie se numără:

• Localizare şi urmărire:
 Permite localizarea şi urmărirea sistemului UltrabookTM, prin Wi-Fi, GPS, sau 3G
• Protecţie de fişiere:
 Permite criptarea automată a datelor personale. Cheile de criptare sunt stocate hardware şi sunt şterse automat în cazul în care sistemul este furat
 Caracteristica Anti-tamper previne dezinstalarea sistemului de operare şi tine datele stocate în siguranţă, chiar dacă unitatea de stocare este scoasă sau sistemul de operare este reinstalat
• Moduri de blocare şi metode:
 Sunt disponibile mai multe moduri de blocare, printre care:
– Lockdown Mode – permite dezactivarea accesului la dispozitiv;
– Stealth Mode – protejează datele utilizatorilor şi permite localizarea dispozitivului;
– Vacation & Repart Shop – suspendă temporar funcţiile sistemului;
 Alte metode de blocare: sistemul se poate bloca manual, sau automat după o perioadă de timp prestabilită
• Mesaj personalizat Lost & Found:
 Soluţia permite afişarea pe ecranul sistemului pierdut sau furat a unui mesaj personalizat atunci când se încearcă pornirea
• Consola de management:
 Blocarea şi localizarea unui sistem pierdut sau furat se face rapid şi sigur, cu ajutorul unei aplicaţii Web.
• Reactivare:
 Reactivarea sistemului se face prin tastarea unui cod la începutul procesului de boot, existând şi posibilitatea de a primi suport de la distanţă din partea McAfee Customer Support

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.