Se caută soluţii pentru protejarea patrimoniului naţional

Secretarul de stat în Ministerul Culturii Radu Boroianu a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la un simpozion despre protejarea patrimoniului naţional, că se va încerca inserarea legii privind „patrimoniului naţional” în Constituţie.

„Vom propune întâi Guvernului şi după aceea Parlamentului o legislaţie mult mai clară în domeniul culturii, în general, şi în aspectele specifice monumentelor istorice. Schimbăm legislaţia şi vom propune o lege-cadru a Culturii, care lipseşte, cu modificarea necesară a articolului 33 din Constituţie, care să ne dea acest drept, pentru că tot există o preocupare pentru modificarea Constituţiei, în acelaşi timp cu trecerea patrimoniului naţional în acest articol, ca specificitate. Încercăm să aducem o coerenţă monumentelor istorice şi patrimoniului naţional în totalitate printr-o singură lege, şi nu prin trei cum există acum, în care autorităţile competente să poată fi mult mai contondente decât sunt faţă de cei care încalcă identitatea naţională”, a declarat Tadu Boroianu.

Radu Boroianu a participat, vineri, la Cluj-Napoca, la un simpozion despre protejarea patrimoniului naţional unde au mai participat toţi şefii direcţiilor judeţene de cultură din ţară.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.