Dezbaterea Macron-Le Pen, de o brutalitate neobișnuită, potrivit presei

Dezbaterea televizată dintre cei doi finaliști ai cursei prezidențiale din Franța, Marine Le Pen și Emmanuel Macron, a fost confuză și de o brutalitate inedită, a deplâns joi presa franceză, cu trei zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, informează AFP preluată de AGERPRES.

Emmanuel Macron și Marine Le Pen s-au înfruntat miercuri seara ‘în cadrul unei dezbateri de o brutalitate inedită între cele două tururi, care s—remarcat prin lipsă de anvergură și nu a reușit să instaureze un dialog la înălțimea mizei’, rezumă pe prima pagină Le Figaro.

‘Nu este potrivit să numești ‘dezbatere’ meciul de box de ieri seara’, subliniază Paul-Henri du Limbert, editorialistul de la Le Figaro.

‘O dezbatere brutală, violentă de la un capăt la altul’, recunoaște Le Monde pe site-ul său. ‘Niciodată o dezbatere între cele două tururi nu a fost atât de aprinsă, notează pe prima pagină Le Parisien, pentru care ‘în ceea ce privește programele (electorale), lucrurile nu au fost deloc mulțumitoare’.

‘Sunt multe de spus cu privire la proiectele lui Emmanuel Macron, însă nu în felul acesta. Nu cu o astfel de artilerie grea ce trage la întâmplare aceeași ghiulea’, notează Laurent Joffrin în Liberation.
Tema ‘meciului de box’ i-a inspirat pe mulți editorialiști, constată AFP.

Cei doi candidați și-au aplicat ‘lovitură contra lovitură în ringul exploziv al dezbaterii prezidențiale’, notează Philippe Palat, de la Midi Libre. În opinia sa, este ‘fără îndoială una dintre confruntările televizate cele mai brutale, cele mai haotice’.

Xavier Brouet de la Republicain Lorrain a văzut la rândul său în dezbaterea de miercuri ‘un meci brutal’ de unde ‘au lipsit doar mănușile de box’.

Candidata extremei drepte, Marine Le Pen, i-a reproșat lui Emmenuel Macron că promovează ‘mondializarea sălbatică’, în timp ce candidatul centrist pro-european a acuzat-o de ‘ură’ și ‘minciuni’.

Potrivit unui sondaj realizat pe un eșantion de telespectatori intervievați la finalul dezbaterii, 63% au estimat că Macron a fost mai convingător, comparativ cu 34% care s-au declarat convinși mai degrabă de Marine Le Pen.

CITEȘTE ȘI:

Franța: Emmanuel Macron și Marine Le Pen s-au confruntat într-o dezbatere televizată

Dezbatere prezidențială în Franța: Macron, considerat „mai convingător” decât Le Pen (sondaj)

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.