Din 2015, Șos. Pantelimon va avea trei benzi pe sens

Mașinile vor avea la dispoziţie câte trei benzi pe sens, iar mijloacele de transport în comun vor avea bandă specială. De asemenea, vor fi construite trei parcări, dintre care una subterană, și un nod intermodal de transport.

Pe Șos. Pantelimon vor fi asigurate trei benzi de circulație pe sens, bandă specială pentru tramvai și mijloacele de intervenție 112 pe mijlocul șoselei, piste pentru biciclete de câte un metru lățime, dar și trotuare late de 2,5 metri. Între trotuar și partea carosabilă vor fi amenajate locuri de parcare. Aceste parcări vor fi publice și nu rezidențiale. Primăria va instala acolo parcometre și vor impune tarife mari de parcare pentru fiecare oră de utilizare.

În plus, la intersecția Șos. Pantelimon cu Vergului va fi realizat un nod intermodal cu parcare subterană park&ride cu 420 de locuri. „Parcarea va avea două nivele în subteran, iar la suprafață va fi zona destinată mijloacelor de transport. Planul este ca cei care vin din afara Capitalei să își lase mașina în această parcare și să se deplaseze prin București cu ajutorul mijloacelor de transport în comun”, a explicat Ion Dedu, director executiv în cadrul Direcției Transporturi din Primăria Capitalei.

Parcarea subterană va fi utilizată ziua de cei care tranzitează Capitala, iar pe timpul nopții de locuitorii din zonă. Pentru a încuraja utilizarea parcării de cei care vin din afara Bucureștiului, Primăria intenționează să instituie un tarif diferențiat.

„Vor fi tarife diferențiate pe timp de zi și pe timp de noapte. Pentru cei care vin din afara Bucureștiului, își lasă mașina în parcarea park&ride și circulă prin oraș cu mijloacele de transport în comun vom impune un tarif mai mic pentru a-i încuraja să renunțe la mașini în favoarea transportului în comun”, a precizat Ion Dedu.

Pe Șoseaua Iancului, modificările nu vor fi atât de mari. Șoferii vor avea la dispoziție doar două benzi pe sens, iar pentru mijloacele de transport în comun va fi amenajată o bandă specială pe fiecare sens. De fapt, pe linia de tramvai vor circula și autobuzele. Și pentru bicicliști vor fi amenajate piste speciale late de un metru.

„Am scos toate parcările din lungul străzii și vom amenaja două parcări supraetajate în spatele blocurilor. Deocamdată este foarte greu să obținem terenul necesar pentru amenajarea acestora. Nu există spații publice acolo și aici este mai dificil”, a declarat și Silviu Brăteanu, director Via Proiect, firma care se ocupă de cele două proiecte.

În total, vor fi realizate reamenajări și reconfigurări pe o distanță de 5,1 kilometri, dintre care 3,9 kilometri linie de tramvai. Costul total al lucrării, inclusiv parcări și nodul intermodal se ridică la 50 milioane euro. „Estimăm că la sfârșitul anului viitor, începutul lui 2015 lucările vor fi

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.