Dinu Patriciu a pierdut procesul cu Traian Băsescu

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât definitiv, luni, că omul de afaceri Dinu Patriciu trebuie să îi plătească daune morale şefului statului, Traian Băsescu, în cazul afirmaţiilor făcute în legătură cu un incident din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2004.

Patriciu e obligat să îi plătească daune morale lui Traian Băsescu în valoare de 50 de bani și să facă publică decizia în două ziare de largă circulație.

Plângerea penală a fost depusă de Traian Băsescu la sfârșitul anului 2009, atunci când era în campania pentru Cotroceni și a apărut în mass media un film în care era înfățișat cum că ar fi lovit un copil.

Procesul a început în aprilie 2010, la Judecătoria sectorului 1, apoi la Tribunalul București, iar decizia finală a venit azi de la completul Curții de Apel București. În fiecare instanță, președintele Traian Băsescu a câștigat, magistrații ajungând la concluzia că i s-a adus un prejudiciu de imagine, că nu i s-a respectat președintelui dreptul la onoare și reputație.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.