Marţi se reiau dezbaterile în dosarul transferurilor din fotbal

Dezbaterile în dosarul privind transferurile de jucători în care opt oameni de fotbal au fost condamnaţi la pedepse de la opt ani de închisoare cu executare la trei ani cu suspendare vor fi reluate marţi, 16 aprilie.

Curtea Supremă a judecat, pe 5 martie, al doilea termen în dosarul Transferurilor. Procesul a fost amânat din cauza unor vicii de procedură. Instanţa a constatat că la termenul de pe 5 martie există un viciu de procedură privind citarea uneia dintre părţi, motiv pentru care a amânat din nou dezbaterile, pentru 16 aprilie.

Cristi Borcea, George Copos, MM Stoica, Jean Pădureanu, Giovanni Becali, Victor Becali, Gică Popescu şi Gheorghe Neţoiu au fost condamnaţi, în total, la 40 de ani de închisoare şi plata unor daune de peste 10 milioane de dolari în celebrul dosar al transferurilor din fotbal. După ce Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe cei opt la închisoare, acum, Curtea Supremă judecă recursul. Dacă instanţa supremă va respinge recursul atunci unii dintre cei opt vor intra în puşcărie.

La ultimul termen, pe 11 februarie, procurorii au cerut ca inculpaţii să nu părăsească ţara, judecătorii au respins această măsură.

În noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat la 40 de ani de închisoare pe cei opt grei ai fotbalului românesc. În motivarea Curţii de Apel, judecătorii spun că cei opt au fost condamnaţi pentru că au avut o activitate infracţională intensă şi au adus prejudicii consistente statului. „Inculpatul Becali Ioan a fost iniţiatorul şi principalul beneficiar, împreună cu Becali Victor, al acestei activităţi ilicite, în cadrul căreia inculpatul Borcea Cristian a avut o contribuţie esenţială”, se menţionează în motivare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.