Disensiuni în USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că este surprins de decizia conducerii Partidului Conservator de nu a face parte din USL ca partid distinct.

Antonescu a susţinut că şi până acum PC şi PNL se exprimau fiecare în nume propriu. De asemenea, a punctat că

aşteaptă o poziţie oficială sau explicaţii din partea conducerii PC.

Răspunzând unei întrebări, Antonescu a declarat că Dan Voiculescu nu este artizanul USL.

Conducerea PC consideră că protocolul alianţei cu PNL, ACD, nu funcţionează şi anunţă că, începând de astăzi, poziţiile PC sunt ale partidului, care face parte din USL ca partid distinct, a declarat joi Bogdan Ciucă.

Altfel, premierul Victor Ponta a pus diferenţa de opţiune a grupului parlamentar al PSD şi cel al PNL de la votul dat pentru referendumul propus de către preşedintele Traian Băsescu pe seama unei „neînţelegeri”.

„A fost o neînţelegere, realmente. Am vorbit la USL, pe lângă alte probleme, am vorbit de faptul că, împreună considerăm inoportun acest referendum, în sensul în care aruncăm banii. E doar o chestie politică, dar, pe de altă parte, am vorbit, tot la USL, că nu facem nimic să-l împiedicăm, adică nu-l amânăm, nu tragem de timp, şi atunci domnul Antonescu nici n-a participat, a plecat din ţară, eu am fost la guvern. A fost o neînţelegere între cele două grupuri, nimic esenţial”, a spus Victor Ponta, care a participat, joi seara, la Sărbătoarea verii, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

De asemenea, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus miercuri că a stabilit cu premierul Victor Ponta să arate prin vot că referendumul este inoportun.

„În legătură cu poziţia Parlamentului faţă de oportunitatea referendumului cerut de dl Băsescu am discutat cu dl Ponta şi cu termenul domniei sale, îl citez, am convenit că vom exprima prin votul nostru ideea că este inoportun acest referendum din multe motive, nici nu le reiau. Aceasta a fost înţelegerea, nu a fost o decizie oficială şi în legătură cu votul de ieri, părerea mea este că au fost nişte înţelegeri cu ce se votează, dar mai mult nu aş dezvolta, pentru că până la urmă fondul problemei nu se schimbă”, a declarat Antonescu, la Palatul Parlamentului.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.