Dobânzi de până la 5,5% pentru depozitele in euro, la TBI Bank

Noua banca lansată vineri in Romania, TBI Bank, este dispusă să plăteasca în prezent, pentru a atrage clienti, chiar şi 5,5% pentru un depozit in euro pe un an, cu 1 punct mai mult decât dobanda la un depozit în lei şi cu nu mai puţin de 3,5 puncte mai mult decat dobânda la euro plătită de cea mai mare bancă, BCR.

TBI Bank completeaza, in cadrul grupului, Institutia Financiara Nebancara (IFN) TBI Credit, prezenta din 2003 in Romania, specializata in carduri de credit si credite de consum in magazine, asadar depozitele atrase acum de banca vor urma sa sustina noile credite de consum si cele pe cardul de credit, in conditiile in care sursele de finantare de pe pietele externe sunt acum dificil de accesat pentru un jucator mic.

Pentru a atrage clienti, TBI Bank ofera promotional, in prima parte a anului, dobanzi fixe ce ajung la 7,5% la depozitele pe 6 si 12 luni, de 7% la cele pe termen de 1 luna si 7,25% pentru 3 luni.

Comparativ, la alte banci mai mici, dobanzile se afla in jurul a 5% la 1-3 luni si 6% la 6-12 luni, in timp ce la banci mari, precum BCR si BRD, dobanzile au scazut la 4%, maxim 5%.

Mai impresionante sunt insa dobanzile oferite pentru depozitele in euro, care pornesc de la 4,25% pentru termenele de 1 luna si ajung la 5,5% la termen de un an, mai mari asadar decat dobanda la un depozit in lei platit de o banca mai mare.

Ce dobanzi platesc BCR si TBI Credit:

Lei
1 luna: 4% la BCR, 7% la TBI Credit
3 luni: 4,10% la BCR, 7,25% la TBI Credit
12 luni: 4,40% la BCR, 7,50% la TBI Credit

Euro:
1 luna: 1,5% la BCR, 4,25% la TBI Credit
3 luni: 1,60% la BCR, 5% la TBI Credit
12 luni: 2% la BCR, 5,50% la TBI Credit

Noua banca ofera si credite de consum, insa doar pe perioade scurte, de cel mult 3 ani, dobanzile ajungand la 30% pe an, precum si carduri de credit.

Depozitele, creditele de consum si cardurile de credit sunt deocamdata singurele produse din oferta bancii, aceasta neavand inca posibilitatea de a oferi clientilor carduri de debit si nici nu este dotata cu ATM-uri sau ghisee pentru plati.

Saptamana trecuta au fost deschise in Bucuresti primele doua unitati ale TBI Bank EAD – Sucursala Bucuresti a TBI Bank Bulgaria, institutie de credit controlata de grupul israelian Kardan.

Florentina Mircea, directorul TBI Bank, a declarat, intr-un comunicat de presa, ca banca isi propune in primul an de functionare, 2013, sa ajunga la active de peste 100 milioane Euro și profit la final de an.

Dezvoltarea rețelei de agenții va continua cu deschiderea a 5 sucursale în țară, începând cu Iași și Constanța, plus două noi sucursale în București.

„Într-un mediu economic și politic instabil, ne propunem un proiect ambițios și ne lăsăm conduși de convingerea că se poate și altfel, se poate mai bine și pentru clienții noștri”, se mai arata in comunicat.

Sursa: Bancherul.ro

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.