Dog Mode: Noua funcție Tesla îți protejează cățelul

 

Dog Mode, noua funcție Tesla, vine în sprijinul șoferilor care călătoresc cu animalul de companie și care, uneori, sunt nevoiți să-l lase pe acesta singur în mașină. Disponibilă sub formă de software update, opțiunea joacă pe două fronturi: protejează și patrupedul, dar și geamurile mașinii – veți înțelege imediat în ce sens.

 

Mulțumită opțiunii Dog Mode, sistemul de climatizare rămâne activ chiar și după ce șoferul părăsește mașina, temperatura fiind astfel menținută la nivel optim. Funcția este deosebit de utilă în condiții meteo extreme, cum ar fi pe timp de caniculă, când animalele s-ar sufoca pur și simplu în habitaclu.

 

Dacă nivelul bateriei mașinii scade sub 20% în acest timp, șoferul este alertat printr-o notificare pe smartphone, pentru a se grăbi înapoi la vehicul.

 

Dog Mode nu intenționează să îți protejeze doar cățelul, ci și geamurile mașinii. Pietonii care observă un animal „abandonat în mașină, cu geamurile închise, pot concluziona că viața acestuia este în pericol. Cu atât mai mult cu cât autoturismele electrice nu produc zgomot, deci este aproape imposibil să îți dai seama dacă sunt sau nu pornite ori dacă funcționează sau nu aerul condiționat. Cu cele mai bune intenții, trecătorii ar putea sparge un geam pentru a elibera patrupedul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.