Dosarul tablourilor furate: Olandezii au arestat o româncă

O româncă, în vârstă de 19 ani, a fost arestată în Olanda în dosarul furtului tablourilor de zeci de milioane de euro. Potrivit unor surse, femeia ar fi ţinut o perioadă de timp operele de artă furate.

La sfârşitul săptămânii trecute, procurorii au anunţat că mai aveau un al patrulea suspect în acest caz şi că persoana respectivă era căutată în ţară şi în străinătate.

Românii au dat lovitura în octombrie anul trecut şi au fost prinşi trei luni mai târziu.

În dosar apare şi numele lui Cătălin Botezatu, pentru că asistentul său îi cunoaşte pe suspecţi şi i-ar fi dus la un colecţionar de artă.

Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Operele sustrase sunt „Tête d’Arlequin” de Pablo Picasso, „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” şi „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, „Autoportrait de Meyer de Haan” şi „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.