Două elicoptere ale Poliţiei germane s-au ciocnit la aterizare

Două elicoptere s-au prăbușit în apropierea Stadionului Olimpic din Berlin, relatează BBC. În momentul în care se pregăteau să aterizeze, elicele celor două elicoptere s-au atins, iar aparatele s-au prăbuşit. Potrivit informațiilor de la această oră, o persoană a murit.

Circa 400 de polițiști participau la un antrenament care prevedea contracararea unor violențe la un meci de fotbal, când s-a produs accidentul.

Potrivit Reuters, elicopterele zburau la joasă altitudine, iar accidentul a avut loc la câteva secunde după ce un alt eliopter a decolat exact din acel loc.

Purtătorul de cuvânt al pompierilor, Sven Gerling, a declarat că potrivit primelor date, două elicoptere s-au prăbușit, dar nu există detalii deocamdată referitoare la acest accident, scrie The Guardian, citând agenția Associated Press.

Postul de televiziune NTV și ziarul Bild au anunțat că accidentul s-a produs în această dimineață, în timpul unei ninsori puternice și pe timp de ceață densă. Un purtător de cuvânt al poliției federale, Frank Brochert, a confirmat faptul că „a avut loc un accident în timpul exercițiului”, iar echipajele de urgență s-au deplasat la fața locului.

Un martor a declarat pentru NTV: „Trei elicoptere erau în aer. Era o adevărată furtună de zăpadă. Dintr-odată am auzit o bubuitură și cineva a strigat: toată lumea jos!” Apoi am văzut sânge peste tot. În apropiere era o mare de sânge…”

Potrivit AFP, Stadionul Olimpic din Berlin a fost construit, pentru Jocurile Olimpice, de Hitler, în 1936, și a găzduit, printre altele, finala Cupei Mondiale de fotbal din 2006.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.