Greva angajaţilor Lufthansa a paralizat traficul aerian timp cinci ore

Peste 30 de mii de angajaţi ai companiei aeriene Lufthansa au fost, JOI, în grevă, timp de 5 ore. Măsura de protest pe care sindicaliştii au adoptat-o în speranţa că vor obţine măriri salariale şi garantarea locurilor de muncă a provocat anularea a cel puţin 650 de zboruri. Câteva dintre ele aveau ca punct de plecare şi sosire aeroporturile din Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

Aeroporturile din oraşe precum Frankfurt, Munchen, Berlin şi Hamburg  au fost cel mai grav afectate de greva personalului de la sol. Nouă dintre zborurile anulate sunt de pe aeroporturile din Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

Eforturile companiei germane Lufthansa de a reduce costurile, din cauza preţului tot mai mare al combustibililor, îi nemulţumeşte pe angajaţi. Negocierile cu aceştia, care cer o mărire cu 5,2 procente a salariului şi garantarea locurilor de muncă, au început luna trecută. Însă până acum nu s-a ajuns la niciun rezultat. Greva a fost lansată cu doar o zi înaintea unei noi runde de negocieri cu reprezentanţii companiei, care doresc să îngheţe salariile, dar şi să lungească programul angajaţilor.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.