Dragnea promite în continuare amnistia pentru colegii PSD „certaţi cu legea”

La capătul celei mai complicate săptămâni de când a devenit preşedinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea a oferit câteva declaraţii interesante în cadrul unei emisiuni televizate. La prima vedere, declaraţiile date de Liviu Dragnea în acest weekend par îndreptate în special către membrii PSD şi susţinătorii lor. Dragnea vrea să arate celor din jurul său că încă deţine puterea absolută în PSD şi că nimic rău nu se poate întâmpla în perioada următoare. În schimb, Dragnea a menţionat şi că nu este atât de sigur pe candidatura lui Tăriceanu la prezidenţiale, aruncând în aer decizia luată în urmă cu o săptămână la Neptun.

„Dacă eu voi fi dat jos, PSD nu va mai fi la guvernare”

Acesta este principalul mesaj pe care a vrut Liviu Dragnea să îl transmită colegilor lui atât din partid, cât şi din alianţa de guvernare. Ne apropiem cu paşi repezi de doi ani electorali extrem de importanţi, primele alegeri fiind cele europarlamentare, organizate în vara anului următor. Dragnea este de părere că dacă Firea şi apropiaţii ei vor reuşi să îl dea jos, PSD va pierde guvernarea în cel mai scurt timp posibil. Şi asta pentru că preşedintele Klaus Iohannis nu ar mai dori să acorde votul de încredere unui nou Guvern PSD.

Şeful PSD este de părere că programul de guvernare cu care PSD şi ALDE au câştigat alegerile din 2016 a fost pus deja în aplicare pe jumătate. Liviu Dragnea dă ca exemple în acest sens Legea adopţiilor, Legile justiţiei, Codul Civil, cele două Coduri Penale, Codul Administrativ şi legea offshore.

De asemenea, Liviu Dragnea mai vorbeşte şi despre anularea protocoalelor pe care cei de la PSD doresc să o facă prin lege sau prin ordonanţa sau despre proiectele autostrăzilor pe care PSD şi le-a propus să le facă. Liderul social democraţilor este de părere că preşedintele Klaus Iohannis vrea cu orice preţ să îl împiedice în a îşi duce la bun sfârşit proiectul de guvernare.

Liviu Dragnea promite din nou asumarea amnistiei

Vrem sau nu să recunoaştem, amnistia reprezintă un subiect serios de discuţie pentru cei din PSD, nefiind puţini cei care au diverse probleme cu legea. Toţi aceştia încearcă să pună presiune atât pe Liviu Dragnea şi pe Viorica Dancilă, cât şi pe Tudorel Toader pentru asumarea amnistiei.

Liviu Dragnea spune acum că pentru el „ideea amnistiei nu este doar o iluzie juridică”. Totodată, Liviu Dragnea promite colegilor din partid că amnistia va fi dată în curând „sub o formă sau alta”. Mai mult decât atât, acum Liviu Dragnea este cel care pune presiune pe Dancila şi Toader, spunând că cei doi „nu trebuie să o mai lungească mult şi să găsească mai repede soluţii”.

Dragnea: „Nu se ştie dacă Tăriceanu va fi candidatul la prezidenţiale”

După întâlnirea de la sfârşitul săptămânii trecute de la Neptun, toată lumea credea că Liviu Dragnea şi-a dat acordul că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să fie candidatul alianţei la alegerile prezidenţiale din 2019. Acum, Dragnea este de părere că nu este bine să fie anunţat încă numele unui candidat, fiind încă o perioadă în care se fac tot felul de analize. Mai mult decât atât, Dragnea a spus că, în urma analizelor, cel care se va plasa cel mai bine în sondaje, va fi candidat.

Aşadar, cei din PSD par să nu accepte prea uşor candidatura unei persoane din afara partidului pentru cea mai importantă funcţie din stat, drept pentru care nu este exclus ca aceştia să facă orice le stă în putinţă pentru a îşi pune propriul candidat la prezidenţiale. Însă, chiar şi aşa, Liviu Dragnea recunoştea faptul că îşi doreşte un candidat unic pentru alegerile prezidenţiale.

Adrian SOMAI,

manager.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.