Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Sărăcia de profesori și plombele improvizate ale lui Iohannis

Publicat: marți, 11 septembrie 2018

Aproape jumătate din profesorimea română e necalificată, o spun statisticile oficiale. Școlile, nu doar din sate, pun plombe de sărăcie, reparând măselele unui învățământ bolnav, cu ce se nimerește. Așa se face că te poți trezi pe treptele festive ale școlii, la deschiderea anului pentru clasele cu țânci, cu un tractorist care pozează în învățător și cu o măturăreasă mai mândră decât directorul instituției, ambii proprietari ai unui negoț cu dulciuri expirate care omoară copii, găzduit chiar în curtea instituției.

Președintele țării zicea, azi, la Alba Iulia, unde s-a zidit piatra de temelie a Unirii Mari, citind fără entuziasm un text scris probabil de o fostă ziaristă formată la AMPress, că profesorul trebuie să fie modelul de viață al învățăcelului, ăla mic fiind obligat să ajungă, pe calapodul dascălului, cetățeanul inimos de mâine. Iohannis e și el dascăl de liceu care a predat, dacă nu mă păcălesc, fizică. De la el, elevii ar putea învăța tehnica de a ajunge președinți de țară, mai puțin formula transmiterii emoției, a discursului care înflăcărează, a iubirii de școală, de înaripări. Președintele a vorbit mort la Alba Iulia, ca un dentist care-ți spune să stai cu gura căscată și atât.

Nu-i știu, domnului Iohannis, decât calitatea de a fi neamț. Pentru asta l-am votat, sașii noștri fiind un model de spirit gospodăresc. Mi-e teamă că președintele, înregistrat din greșeală la Sibiu, e născut pe Dâmbovița, din părinți care – chiar dacă trăiesc în Germania – sunt români get beget. El mi-a arătat azi un miticism plictisit, chiar dacă s-a luat moale de un guvern pesedist răpciugos, care face un pas în față și doi îndărăt – ceea ce-i adevărat. Să te bați cu Dragnea și la sunetul clopoțelului, la începutul frumos al școlii, e o rușine pentru un președinte care se respectă.

Să fiți, se adresează șeful statului, dăscălimii române, modele pentru elevii voștri! Păi ce model poate fi un pensionar alcoolic, pe care-l știu de mic, și mătura jumulită a unei coafeze din Urlați care predă matematică la liceul din Mizil?

Ne-au plecat pe rând doctorii, cercetătorii din științele complicate, iar la începutul anului școlar constatăm că președintele cere să fie modele de urmat unor profesori care nu mai sunt, sau atunci când sunt, trebuie numărați pe sărite, din doi în doi.

Nu scriu acum – voi reveni – despre tristul început de an școlar într-o Românie care n-a făcut autostrăzi, fiindcă investește în învățâmânt, și n-a făcut, de Centenar, o trecătoare prin Carpați practicabilă, între țara din Nord și cea din Sud, pentru că a cheltuit prea mult în spitale și a reparat din greu gripe și maladii. Halal!

Lucian Avramescu

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=103619

Publicat de la data sept. 11 2018. Categorii COLȚUL OPINIILOR, LUCIAN AVRAMESCU.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 septembrie 2018, 3:46
 

N
Senin
14°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 76%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:05
Apus: 19:10
Prognoza 25 septembrie 2018
Zi
 

NNV
Parţial însorit
19°C
Vânt: 11 km/h NNV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

NNE
Senin
6°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 23-09-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23 septembrie, ora 23 – 26 septembrie, ora 08 Zonele afectate : conform textului Fenomene : intensificări ale vântului, răcire accentuată Mesaj :   INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: intensificări ale vântului, răcire accentuată; Interval de valabilitate: 23 septembrie, ora 23 – […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-09-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 24 septembrie, orele 02 – 10 Zonele afectate : Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona montană Fenomene : intensificări ale vântului Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN MESAJ 1 Fenomene vizate: intensificări ale vântului;Interval de valabilitate: 24 […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-09-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 3 Intervalul : 24 septembrie, orele 10 – 23 Zonele afectate : Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia și Transilvania, precum și zona montană Fenomene : intensificări ale vântului Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN MESAJ 2 Fenomene vizate: intensificări ale vântului;Interval de […]

Loto

Horoscop

 • 132.027 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team