Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Ecaterina Teodoroiu, o legendă pusă în scenă, la ICR Londra

Publicat: sâmbătă, 20 octombrie 2018

Seria permanentă de teatru de la Institutul Cultural Român din Londra a continuat, în 18 şi 19 octombrie, cu piesa „Ecaterina Teodoroiu”, o producţie a Asociaţiei femeilor din teatru If… / Dacă… pentru femei, fondată şi condusă de regizoarea Liana Ceterchi. ICR Londra prezintă acest nou spectacol, realizat special ca parte a ambițiosului program prilejuit de Anul Centenarului în Marea Britanie.

Realizată în limba engleză, producția este inspirată din viaţa uneia dintre cele mai îndrăgite personaje istorice ale României, singura femeie-soldat care a luptat pe sângeroasele fronturi ale României în Primul Război Mondial. Scrisă şi regizată de Liana Ceterchi, piesa beneficiază de o distribuţie redutabilă, formată din actori români care locuiesc şi activează în Marea Britanie: Olivia Negrean, Sabina Bijan şi Alin Bălăşcan.

Recunoscută pentru personajele feminine puternice pe care le transpune, cu imaginație şi curaj, în scenă –  precum Zelda Fitzgerald, Vivien Leigh, Charlotte Salomon sau, mai recent, Principesa Ileana – Liana Ceterchi aduce, de această dată, în atenţia publicului britanic şi român deopotrivă, figura exemplară a Ecaterinei Teodoroiu, o simplă tânără născută într-un sat de lângă Târgu-Jiu, care a uimit şi inspirat, prin curajul şi determinarea sa, generații întregi.

Până acum, în seria permanentă de teatru au fost jucate peste zece spectacole, care s-au bucurat de mare succes de public şi presă, printre care amintim „Declar pe propria răspundere” de şi cu Alina Şerban; „Batista de nori & Inima de gaz” după Tristan Tzara, în regia lui Cristian Luchian;  ”Ashes Afar” de Andreea Borţun, în regia lui Bobi Pricop; „Iona” de Marin Sorescu în regia lui Sharon Willems; „De ce fierbe copilul în mămăligă” de Aglaja Veteranyi, regizat de Dana Paraschiv; „Bătăliile Reginei”, spectacol bazat pe jurnalele de război ale Reginei Maria şi regizat de Cristian Luchian, dar şi piesa „Olimpicii”, o producţie a companiei româno-britanice Eye Opening Theatre Company.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk  și https://www.facebook.com/ICRLondon/

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=105239

Publicat de la data oct. 20 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Cultură, CULTURA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 noiembrie 2018, 20:46
 

ENE
Noros
9°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:10
Apus: 16:49
Prognoza 15 noiembrie 2018
Zi
 

N
Precipitaţii
11°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Parţial înnourat cu precipitaţii
1°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 149.164 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team