Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Primele construcții modulare de tip after-school, din Sectorul 4, aproape gata să primească elevii

Publicat: sâmbătă, 20 octombrie 2018

Proiectul în valoare de 1,6 milioane de lei, privind construirea a patru clădiri de tip after school, anunțat în urmă cu trei luni, de Primăria Sectorului 4, a intrat pe ultima sută de metri. Două din construcții au fost realizate deja, în incinta Școlii Gimnaziale ”Emil Racoviță” și Școlii Gimnaziale Nr. 97.

Cele patru construcții modulare sunt prevăzute cu un nivel, câte patru săli de clasă (cu o suprafață de 40 de metri pătrați fiecare) și toate anexele aferente, necesare funcționării (spații de joacă, grupuri sanitare etc.). Capacitatea fiecărei construcții este de aproximativ 80 de locuri, astfel încât circa 320 de elevi își vor putea petrece timpul aici, după terminarea orelor de școală, între orele 12.00 și 18.00.

Pentru realizarea celor patru construcții – care vor funcționa în incinta Școlilor Gimnaziale: “Emil Racoviță” (fosta Școală Nr. 93), Nr. 97, Nr. 100 (din cadrul Colegiului Național “Petru Rareș”) și Nr. 165 – Primăria Sectorului 4 a alocat 1,6 milioane de lei.

În aceste centre copiii vor fi consiliați și sprijiniți în rezolvarea temelor, își vor putea aprofunda cunoștințele, vor beneficia de supraveghere, de consiliere psihopedagogică și de odihnă activă, prin participarea la diverse jocuri și concursuri.

„Am decis să dezvoltăm tot ceea ce înseamnă infrastructură școlară. Iar asta nu presupune doar asigurarea unor standarde civilizate pentru clădirile în care funcționează unitățile de învățământ, ci și astfel de investiții suplimentare, prin care să creăm spații confortabile, amenajate pentru studiu și joacă. Venim astfel în sprijinul copiilor noștri, cărora personalul din aceste centre pentru after-school, prin metode potrivite, le poate insufla plăcerea de a învăța. În egală măsură, astfel de programe le sunt de un real folos părinților, care își pot vedea liniștiți de serviciu, având copiii într-un loc sigur”, a spus Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Acest proiect, care ar reprezenta o soluție eficientă pentru toate școlile din București, au fost aprobate în unanimitate de către toți consilierii locali din Sectorul 4, după ce, în prealabil, ideea a fost discutată la nivelul unităților de învățământ, cu directorii și cu reprezentanții părinților, conform Consilierului Local Antonio Andrusceac, unul dintre susținătorii proiectului.

”În urma participării în consiliile de administrație ale unităților de învățământ, din care sunt obligați să facă parte toți consilierii locali, am sesizat o lipsă acută de locuri în sistemul after school, dar și în creșe și grădinițe. Aceste construcții modulare pot rezolva problema deficitului de locuri, mai ales că în majoritatea zonelor în care se află școli, înainte de Revoluție, se aflau cele mai multe magistrale de încălzire, peste care nu se pot ridica nici un alt fel de construcții. Pe lângă faptul că arată foarte bine și asigură tot confortul copiilor, aceste clădiri sunt și economice pentru buget, având în vedere că se construiesc peste 300 de metri pătrați cu mai puțin de 90.000 de euro”, a mai explicat Consilierul Local al Sectorului 4.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=105235

Publicat de la data oct. 20 2018. Categorii BUCUREȘTI, Social.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

16 februarie 2019, 8:37
 

N
Predominant însorit
0°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 1°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:15
Apus: 17:46
Prognoza 17 februarie 2019
Zi
 

VSV
Predominant însorit
12°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

VSV
Senin
1°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-02-2019 Ora : 2 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 02:20 si 08:00 In zona : Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu; Se […]

Loto

Horoscop

  • 181.515 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team