Echipamentul de producere a armelor chimice siriene a fost distrus

Siria și-a distrus toate facilitățile de producere a armelor chimice, a anunțat Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice.

Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice precizează într-un document că echipele de inspectori au verificat 21 dintre cele 23 de site-uri unde se aflau armele, de pe întreg teritoriul Siriei.

Celelalte două site-uri sunt prea periculoase pentru a fi inspectate, dar echipamentul chimic fusese deja mutat în alte facilități, pe care inspectorii le-au cercetat deja.

„Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice este satisfăcută deoarece a verificat și a verificat că au fost distruse toate echipamentele declarate de producere/amestec/umplere a echipamentelor din toate cele 23 de site-uri”, se arată în document.

Conform unui acord propus de Rusia și Statele Unite, autoritățile de la Damasc au acceptat distrugerea tuturor armelor chimice ale Siriei, după ce Washingtonul a amenințat cu folosirea forței ca răspuns la uciderea a sute de persoane în urma unui atac în care a fost folosit gaz sarin, care a avut loc în data de 21 august, la periferia Damascului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.