Edilii Bucureștiului, o nouă minciună? Cazul Parcului Romniceanu

Update: Incotroceni:

Domnule Daniel Florea

Multumim pentru dispozitia de primar prin care ne asigurati ca nu se va construi patinoar in Parcul Romniceanu.

Multumim si pentru ca ati reparat “eroarea materiala ” din SEAP chiar astazi 28.12.2017 la ora 15.17. Am observat documentul erata incarcat in SEAP prin care aduceti modificari la caietul de sarcini, solicitand operatorilor economici sa nu mai depuna oferta pentru Parcul Romniceanu.

Raman mai multe intrebari firesti, credem noi, fara raspuns – cine a scris caietul de sarcini pentru Patinoarul Romniceanu? Cine a facut schita patinoarului?Cine a urcat documentele in sistem?

Credem ca ar fi oportuna o explicatie si cu privire la asemanarea izbitoare dintre schita patinoarului din SEAP si santierul ilegal din parc(adica fara avize si fara autorizatii).
Avem multe intrebari, domnule Primar. Speram ca ne puteti lamuri cand ne vom intalni.

Până lămurim aceste lucruri elementare pentru restabilirea relației de încredere, vă solicităm sa inchideti urgent santierul ilegal din Parcul Romniceanu si sa readuceti zona la starea initiala. In acest moment santierul reprezinta un pericol public pentru copii.(cofraje, balastru, cuie, scanduri, etc.).

Multumim! Sa ne vedem cu bine in 2018! La multi ani!

cc: Gabriela Firea

UPDATE Primăria Sector 5 : „Nu se amenajează un Patinoar în Parcul Romniceanu. Încărcarea documentațiilor în SEAP la data de 5.12.2017, publicate în SEAP in data de 20.12.2017, reprezintă rezultatul unei erori materiale, care a fost deja îndreptata prin adoptarea de către Consiliul Local Sector 5 a hotărârii nr. 206/14.12.2017”, se arată într-o  notificare a instituției.

Deși Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, și Primarul General, Gabriela Firea, au declarat că proiectul patinoarului în Parcul Romniceanu nu există, Asociația În Cotroceni – Oameni, Idei, Povești are documentele care atestă că proiectul era demarat și urma a fi implementat. Documentele publicate în SEAP arată că achiziția pentru patinoare este inițiată, singurul lucru care a oprit acest proiect ilegal fiind opoziția comunității. Astfel că, având în vedere lipsa de onestitate de care cele două instituții au dat dovadă, ne afirmăm scepticismul cu privire la angajamentele Primăriei Sector 5 de a respecta rigorile legale în privința reamenajării Parcului Romniceanu.

La data de 20.12.2017, Primăria Sectorului 5 a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), www.e-licitatie.ro anunțul de participare nr. 420309 si documentația de atribuire a “Contractului de prestări servicii, servicii pentru organizarea evenimentului cultural “Poveste de iarna pe patine”, in conformitate cu prevederile HCLS 5 nr. 175/23.11.2017” prin procedură simplificată, conform prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

Documentația de atribuire publicată în SEAP cuprinde: Fișa de date a achiziției, schițe patinoar, Caiet de sarcini, Contract servicii, formulare și DUAE editabil.

Conform Caietului de Sarcini înregistrat la Primăria Sectorului 5 sub nr. 64231/5.12.2017, Primăria intenționează să amenajeze în parcurile din Sectorul 5 patinoare temporare pentru asigurara condițiilor necesare derulării unor activități sportive.

Loc de desfășurare: Parcul Romniceanu, Parcul Sebastian, Parcul Ferentari, Parcul Humulești și Parcul Pecineaga.

Primăria a încărcat în SEAP inclusiv schițele acestor patinoare, din schița aferenta Parcului Romniceanu rezultând că patinoarul din acest parc urmează să aibă o suprafață de 481 mp si o capacitate maxima de 110 persoane. Atașăm prezentului comunicat schița patinoarului din Parcul Romniceanu asumată prin semnătură și ștampilă de SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA din cadrul Primăriei Sectorului 5.

Data limită de depunere a ofertelor este data de 29.12.2017.

Tot potrivit Caietului de Sarcini, caracteristicile funcționale ale Patinoarului sunt: “Patinoar artificial amenajat din panouri fabricate din amestec de polietilenă îmbogățită și alte elemente, care oferă rezistență la abraziune ca și gheața.”

“Patinoar Parc Romniceanu:
– suprafață aproximativă: 450-550 mp
– număr piste de patina: 1
– capacitate maxima: 100-150 persoane (nn. Se remarcă o neconcordanță față de schiță)
– mașini de curățat patinoar: 1 buc
– mașini de lustruit suprafață: 4 buc
– patine: 150-200 buc”

Având în vedere toate aceste informații care rezultă din documente publice întocmite chiar de Primăria Sectorului 5, credem că informațiile comunicate de Primarul Sectorului 5 și de Primarul General sunt neadevărate și ignoră cu bună știință chiar documentele publicate de Primaria Sectorului 5.

Vă reamintim pozițiile publice ale celor doi Primari:

Daniel Florea: „Nu am solicitat niciun aviz si nicio autorizatie pentru că acolo nu se va face nimic cu/fără o autorizație. Am dezafectat locul de joacă și am amenajat terenul pentru că era o zonă de potențial pericol pentru copii”.

Gabriela Firea: „S-a afirmat cum că în parcul Romniceanu s-ar construi un patinoar. M-am interesat atât la colegii mei, la Primaria Generală, cât și într-o discuție telefonică cu primarul Daniel Florea, și pot să vă transmit că, contrar celor afirmate în mass media de către o asociație și președintele acestora, nu se construirește pe spațiul verde, și nici într-o altă zonă, niciun patinoar. Deci este o dezinformare, nu ar fi prima pe care o proferează această asociație și ne rezervăm dreptul să ne apărăm în instanță împotriva acestei maniere de a profera public informații toxice, informații neadevărate. Din partea domnului primar am fost asigurați că nu se amenajează niciun patinoar.”

Raportat la cele declarate de cei doi primari și având în vedere licitația publică în desfășurare, așteptăm clarificări în legătură cu realizarea Patinoarului în Parcul Romniceanu. Este evident pentru comunitatea din Cotroceni că cei doi aleși locali nu dau dovadă de bună credință, prin ascunderea adevăratelor intenții. Ne exprimăm dezacordul profund cu aceste tactici de administrare a domeniului public și afirmăm, o dată în plus, angajamentul nostru pentru atenta monitorizare a activității celor două instituții și pentru implicarea în orice decizie cu impact asupra calității vieții.

Asociaţia În Cotroceni – Oameni, Idei, Poveşti

Sursa: Incotroceni

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.