Elevii ar putea să fie înregistraţi şi audio la Bacalaureat. Traseul mitei de la sesiunea 2013 AICI

Ministerul Educaţiei Naţionale are in vedere posibilitatea că elevii care susţin Bacalaureatul să fie înregistraţi, de anul viitor, şi audio. Anunţul a fost făcut duminică de către ministrul Remus Pricopie.

„În timp ce lucram la draftul pentru metodologia de anul viitor, s-a discutat despre posibilitatea de a avea şi înregistrare audio din sală. Încă nu am luat o decizie, o să vedem până la sfârşitul acestei săptămâni, pentru că prima problemă pe care trebuie să ţi-o pui în momentul în care introduci o măsură este să vezi în ce măsură de fapt poţi să o şi implementezi. Eu nu cred că este atât de complicat, vom decide dacă vom face sau nu. Dar am insistat foarte mult ca înregistrările video să existe, să fie bine încadrată sala, nu doar un unghi din sală, pe de o parte, pe de altă parte să existe monitorizare în timp real din partea fiecărui centru şi să existe conservarea acelei înregistrări pentru eventualitatea în care avem vreo sesizare în raport cu o anumită sală. (…) Am mai atras atenţia inspectorilor şcolari generali să ia legătura cu furnizorii de energie electrică, şi asta am făcut-o din timp, astăzi am revenit asupra subiectului, să nu avem surpriza că se întrerupe curentul electric sau încep lucrări pe mai ştiu eu ce reţea exact în perioada în care noi, de fapt, trebuie să ne ocupăm de examenul de Bacalaureat. Sper să nu avem surprize şi dacă vom avea vom interveni fără niciun fel de ezitare. Le-am spus inspectorilor să nu aibă vreo emoţie dacă întâlnesc vreo situaţie de fraudă. Primul lucru pe care-l fac este să anunţe ministrul Educaţiei, al doilea lucru – anunţă poliţia locală”, a precizat ministrul Remus Pricopie, într-o conferinţă de presă.

Anterior, în luna mai a acestui an, ministrul educaţiei anunţase că pentru anii 2014 și 2015 nu vor fi făcute modificări semnificative în structura examenului de bacalaureat.

 Ministrul  afirma atunci că modificările majore la acest examen trebuie gândite cu cel puțin doi ani înainte, însă speră să existe schimbări din punctul de vedere al pregătirii și al apropierii materiei de examen cu ceea ce studiază elevii.

„Nu mi se pare corect să schimbi de la un an la altul şi ar trebui să avem o astfel de abordare cu cel puţin doi ani înainte, ca să nu spun că cel mai corect ar fi cu patru ani înainte. Asta nu înseamnă că nu poţi face mici corecturi, aşa cum s-au introdus cele trei seturi de subiecte la matemtică, cele două seturi de subiecte pentru română şi – cred că am anunţat, deocamdată nu am luat decizia – acele evaluări la nivel naţional în clasa a XII, undeva în jurul lunii martie, pentru ca să ai timp să parcurgi materia, dar şi timp să te pregăteşti până la bacalaureat. Mai e şi simularea la clasa a XI-a, care se pare că este bine primită”, a precizat Pricopie.

Potrivit acestuia, eventualele schimbări semnificative ar trebui să vizeze examenul din 2016.

„De asta greşim, că timp de patru ani nu facem nicio evaluare de sistem, facem evaluări individuale. Eu cred că discutţia noastră trebuie să se concentreze pe Bacalaureatul 2016. Practic, în 2014, nu schimbăm nimic semnificativ, în 2015 nu schimbăm nimic semnificativ din punct de vedere al structurii bacalaureatului, dar sper să schimbăm din punct de vedere al pregătirii pentru bacalaureat şi al apropierii materiei de examen de ceea ce fac copiii pe diferite programe de studiu şi specializări”, a susținut în luna mai ministrul Educației.

 

BACALAUREAT 2013. Cât costă promovarea examenului maturitătii şi care este traseul mitei

Emotiile si noptile nedormite sunt deja legenda pentru unii elevi care trec prin “examenul maturitatii”. Acum, elevii învaţă doar cum să cumpere examenele, iar cadrele didactice primesc mită pentru a-şi plăti benzina, mesele la restaurant sau pentru a cumpăra cadouri partenerilor de viaţă, relateaza realitatea.net.
BACALAUREAT 2013 CAT SE LUA MITA LA BAC
Liceul ,,Ion Banescu”, Mangalia:
– presedintele comisiei de bacalaureat: 3.000 de euro
– membrii comisiei de bacalaureat: 1.000 de lei/persoana
– informaticiana: 2.000-2.500 de lei

Liceul ,”Dimitrie Bolintineanu”, Bucuresti:
– 100 lei/elev pentru membrii comisiei de bacalaureat
– 50 lei/elev pentru protocol
– suma totala: 12.900 de lei
Sursa: Rechizitoriul procurorilor

CUM SI UNDE SE PRIMEA MITA
Liceul “Ion Banescu”, Mangalia:
– in masina
– in cataloage de produse cosmetice

Liceul ,,Dimitrie Bolintineanu”, Bucuresti – banii erau stransi de vicepresedintele comitetului de parinti, ajungeau la diriginte si apoi la directoarea Costica Varzaru

CE SE FACEA CU MITA
Presedintele comisiei de bacalaureat achita cu banii primiti:
– cazarea si mesele la hotel
– combustibilul
– cadourile pentru sotie

Noi emotii in sesiunea de toamna
Examenele scrise ale Bacalaureatului 2013 – sesiunea de toamna – incep luni, cu proba scrisa la Limba si literatura romana. 55.741 de absolventi de liceu s-au inscris pentru a sustine acest examen. Noutatea din acest an, care se aplica si la sesiunea din toamna a BAC-ului, este diferentierea subiectelor: elevii de la Real, Tehnologic si Vocational vor avea subiecte diferite la examenul scris de Limba romana fata de absolventii de la Uman si Pedagogic. Rezultatele finale ale sesiunii de toamna a bacalaureatului se vor afisa pe 5 septembrie.
Sursa : rechizitoriul procurorilor

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.