Elevii, în febra simulărilor

Start in noul sezon al simularilor. Astăzi s-a desfasurat prima etapa : limba si literatura romana. Conform datelor centralizate la nivelul Capitalei, prezenta la simulare a fost  de 95,63 la suta,  cea mai mare inregistrandu-se  în sectorul  3 unde  98,48 la suta dintre elevii  din clasa  a VIII -a  au sustinut aceasta  proba.  Purtatorul de cuvânt  al ISMB,  Marian Banu, a declarat ca  la simulare sunt înscrisi  12.070 elevi si ca prima proba s-a  desfasurat normal, fara incidente .

Elevii  vor  participa, pâna joi  la Evaluarile Nationale , urmatoarea in joc fiind  matematica, pe 19 februarie,  iar în cea de -a treia zi, pe 20,, limba materna.

Rezultatele  acestor teste vor fi afisate  pe 7 martie si vor face obiectul unei analize la nivelul  fiecarei unitati de învatamânt , prin sedinte cu parintii, dezbateri la nivelul clasei. Notele vor fi trecute n catalog , anunta Ministerul Educatiei .

Examenele de finalizare a ciclului gimnazial vor avea loc între 23 si 25  iunie.  Apare o noutate în acest an scolar cu privire la admiterea  în liceu , ponderea mediei de la evaluarea nationala creste cu 75 la suta, iar media anilor gimnaziali scade cu 25 la suta.

Cristina ILIUŢĂ, student anul I, Jurnalism

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.