Despre suplimentele alimentare şi importanţa modului de administrare

Specialiști ai sistemului sanitar din România (medici, farmacişti si reprezentanți ai industriei pharma) au analizat, recent, beneficiile suplimentelor alimentare și tendința folosirii acestora la nivel european în cadrul conferinței „Eficacitatea şi importanţa siguranţei în administrarea de suplimente alimentare”.

Demersul a urmărit furnizarea informaţiilor relevante către publicul larg și comunitatea medicală, coroborat cu activităţile şi programele specifice de comunicare, menite să reducă decalajele dintre România şi Uniunea Europeană în domeniul sănătăţii.

Aceasta primă conferința și-a propus să atragă atenţia asupra prevenţiei obezităţii şi a îmbunătăţirii stării de sănătate prin alegerea unui stil alimentar sănătos și derularea de activităţi fizice.

Specialiștii au analizat și soluţiile care privesc asocierea dietelor cu suplimente alimentare adjuvante naturale în cazul supraponderabilităţii şi menţinerii controlului greutăţii, suplimente care-şi dovedesc eficienţa şi eficacitatea prin studii clinice efectuate în institute de renume din Franţa.

 În paralel, medici specialişti au prezentat dovezi ştiinţifice care stau la baza recomandărilor DietCoach, sau ale altor terapii inovative recent introduse în România, cu rezultate notabile, ca și în majoritatea ţărilor europene.

Inițiativa are la bază politica Uniunii Europene pentru combaterea obezităţii, excesul ponderal reprezentând, în momentul de faţă, o problemă majoră de sănătate în lume și factorul principal în scăderea speranței de viață și a calității acesteia.

Printre modalităţile pe care le are la dispoziţie Comisia Europeană pentru a interveni în acest domeniu, se numără “Strategia pentru Europa privind problemele legate de alimentaţie, excesul de greutate şi obezitatea” şi două instrumente de implementare, respectiv „Grupul la nivel înalt pentru nutriţie şi activitate fizică” şi „Platforma UE privind regimul alimentar, activitatea fizică şi sănătatea”.

Colaborarea cu Centrul de Informare Infoeuropa aduce plusvaloare procesului de informare inițiat de Core Invest Health prin care promovarea unui stil de viaţă sănătos și soluțiile optime de susținere a organismului ajută la creșterea calității vieții populatiei.

Aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, Centrul Infoeuropa funcţionează ca oficiu de informare privind problematica europeană, asigurând informaţii relevante din domeniul afacerilor europene tuturor celor interesaţi, precum şi un spaţiu de manifestare pentru evenimentele cu tematică specific europeană.

Evenimentul, care a avut loc la Centrul Infoeuropa, a fost primul din seria conferințelor dedicate acestei teme, inițiativă a colaborării între Core Invest Health și Infoeuropa.

autor: Cornelia Stanciu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.