Elon Musk: „Până la finalul anului viitor, șoferii Tesla vor putea adormi la volan”

 

 

 

Elon Musk susține că până la finalul anului viitor modelele Tesla vor fi echipate cu sisteme autonome atât de avansate, încât șoferii vor putea chiar să adoarmă la volan.

 

Elon Musk este recunoscut pentru declarațiile exagerate pe care le face cu privire la dezvoltarea mașinilor autonome, iar în această săptămână a ieșit în evidență cu o nouă serie de afirmații pe marginea acestui subiect.

 

Șeful celor de la Tesla anunță că modelele Tesla vor fi echipate cu tehnologii complet autonome până la finalul acestui an, însă admite că pentru moment șoferii trebuie în continuare să fie atenți pentru a interveni.

 

„Cred că vom avea condus complet autonom în acest an. Mașina te va găsi într-un loc de parcare, te va prelua și te va duce la destinație fără nicio intervenție. Nu există semn de întrebare, sunt sigur de asta. Totuși, oamenii extrapolează că asta înseamnă că sistemul va funcționa 100%, fără observație, perfect, dar nu este cazul”, a declarat el.

 

Totuși, Musk crede că până la finalul anului viitor sistemele autonome vor avansa suficient de mult pentru ca șoferii să poată avea și alte activități atunci când se află la volan, inclusiv să adoarmă fără să existe riscul unui accident.

 

„Când cred că va fi sigur pentru cineva să adoarmă la volan și să se trezească la destinație. Probabil că spre finalul anului viitor”, a adăugat Musk.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.