Epilarea azi

Mă uit pe geam, privesc oamenii pe stradă, mă uit în calendar, e clar, vine vara. O să scăpăm în sfârșit de puloverele groase, de geci și de bocanci.  Ne vom bucura de razele soarelui și de căldura lui. Reapar rochiile vaporoase, tricourile verii, pantalonii scurți și sandalele ușoare.

Intrăm pe modul de vară. Răscolim dulapurile în căutarea lucrurilor ușoare și ne probăm în oglindă. Trebuie să ne pregătim corpul de vară, să ne epilăm, să ne hidratăm pielea, să ne bronzăm, să absorbim cât mai mult soare și lumină. Să simțim lumina și căldura verii în fiecare celulă a corpului.

Pe “piața frumuseții” sunt o mulțime de tipuri tratamente de epilare.

Important este să știm ce calități și ce inconveniente prezintă fiecare, cum acționează și ce efecte secundare poate avea pentru a o putea alege pe cea mai performantă și potrivită pentru noi.

Epilare cu zahăr – prea dureroasă și foarte veche!

Epilarea cu ceară – am utilizat-o toate, ani întregi din necesitate neexistând o altă modalitate de îndepărtare a părului nedorit, dar asta a fost “odată” au apărut tehnologii noi evoluate.

Epilarea definitivă – având în vedere diversitatea tehnologiilor existente în prezent, să studiem fiecare metodă de epilare definitivă în parte.

Epilarea definitivă se face IPL sau Laser. Diferența dintre Epilarea IPL și Laser constă în modalitatea tratamentului și eficacitatea lui.

Ambele tratamente produc energie pentru întreruperea ciclului de creștere al foliculului pilos, dar asemănarea dintre cele două tipuri de tratamente se oprește aici.

Tratamentul de epilare IPL emite într-un un spectru de lungimi de undă care se dispersează în piele și nu este specific pentru melanină. Penetrarea luminii în piele este mai redusă decât cea a laserului, bulbul pilos fiind atins doar razant și bulbii mai mari, situați mai profund în piele nu pot fi tratați eficient.

În cazul epilării IPL avem de-a face cu o lumină intens pulsată, prin care energia luminoasă este transformată în energie termică. Fascicolul de energie nu este focusat pe rădăcina firului de par, ci se pierde în jur iar melanina nu o poate absorbi total. În cazul tratamentul de epilare IPL nu există sistem de răcire și senzația de durere rămâne.

La acest tip de epilare din cauza dispersiei energiei pe o suprafață mare există posibilitatea riscului de arsură sau de depigmentare.

La Epilarea IPL eficiența este de 60% și pentru rezultate eficiente și durabile în eliminarea totală a părului nedorit sunt necesare mai multe ședinte. Cu toate că tehnica IPL este mai ieftina /ședință , vor fi necesare mai multe sesiuni.

IPL nu este indicat a fi folosit pentru pielea închisă la culoare nefiind eficient și cu risc de arsură a tegumentului.

Epilarea Laser este în mod evident cea mai rapidă, sigură și cea mai performantă metodă de epilare definitivă. Raza laser țintește specific bulbul pilos fără a leza pielea.

Epilarea definitivă Laser este un tratament eficient pentru foliculii de păr aflați la diferite adâncimi, deoarece în zona feței foliculii se află la o adâcime mai mică  de 2-3 mm ori firul aflat în zona inghinală se află la 7-8 mm.

Eliminarea permanentă a părului necesită dispozitive de epilare laser de înaltă calitate, care să aibă puterea necesară pentru încălzirea foliculului la 65-70 grade, temperatură necesară pentru topirea folicului de păr.

Epilarea Laser folosește lungimi de undă specifice și targetate, putând fi folosită fără riscuri și pentru pielea închisă la culoare.

Mare atenție, costul unui tratament laser va fi mai mare decât al unui tratament IPL pentru aceeași zonă, dar există mulți factori care influențează prețul tratamentului: eficiența este cu mult mai mare pentru laser, rezultatul este obținut într-un număr scăzut de sedințe în comparație cu IPL, prezintă posibilitatea tratării tuturor fototipurilor cutanate, iar costul unui echipament laser este de 10 până la 20 de ori mai mare decât al unui echipament IPL, în plus există necesitatea efectuării procedurii doar de către personal medical.

Eliminarea părului nedorit nu ține doar de dispozitivul laser în sine ci și de prezența unui specialist în epilare definitivă, care știe și are capacitatea de a efectua în siguranță acest tratament.

Evident, Epilarea Laser este mult superioară din punct de vedere tehnologic și sanitar tuturor celorlalte metode existente astazi.

Vă recomand EPILAREA LASER pentru a scăpa de inesteticul păr de pe corp! (https://www.vskin.ro/epilare-definitiva-laser~s16)

Bun venit, hainelor subțiri și ușoare de vară. Bun venit, vară!

Victoria MARINESCU

Comments

comments

One thought on “Epilarea azi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.