Este extrem de utilă în ziua de azi, dar ce se știe despre ea? Cutia de conserve

Negustorul britanic Peter Durand a produs un adevărat impact în industria alimentară prin inventarea cutiei de conserve, în 1810. În 1813, John Hall și Bryan Dorkin au deschis prima fabrică comercială de conservare a alimentelor în Anglia. În 1846, Henry Evans a inventat un dispozitiv care poate produce 60 de cutii de conserve pe oră.

Primele cutii erau atât de groase încât nu puteau fi desfăcute decât cu ciocanul. Pe măsură ce au fost făcute mai subțiri, a fost posibilă crearea unor aparate de desfacere mai simple. În 1858, Ezra Warner din Waterbury, Connecticut, a brevetat primul desfăcător, care a fost folosit de soldații americani în timpul Războiului Civil. În 1866, J. Osterhoudt a brevetat desfăcătorul cu cheiță, pe care îl întâlnim și astăzi la unele conserve de pește.

Inventatorul desfăcătorului de uz casnic a fost William Lyman, care a patentat modelul în 1870. Compania Star Can Company din San Francisco a îmbunătățit modelul lui William Lyman în 1925, adăugând o lamă dințată. Varianta electrică a aceluiași tip de desfăcător a fost vândută pentru prima dată în decembrie 1931.

La 24 ianuarie 1935, compania Kruger Brewing Company din Richmond a scos spre vânzare prima cutie de bere.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.