Este indispensabil în menținerea curățeniei, dar ce știm despre el? Mopul…

Thomas Stewart din Kalamazoo, Michigan, a patentat mopul modern la 11 iunie 1893. Inventase deja un mop care absorbea apa și apoi putea fi stors cu ajutorul unui mâner. Acesta era format dintr-un baston, cu o terminație în formă de T. De aceasta era prinsă o bucată de material.

Mopul inventat de Stewart era deosebit datorită faptului că, folosind un dispozitiv special la capăt, bucata de material cu care se spăla putea fi înlocuită și apoi putea fi prinsă de mâner una nouă. Mecanismul de prindere era destul de complex și se efectua cu ajutorul unui mâner atașat de baston.

În 1893, când a fost inventat, nu existau condiții de curățenie și de igienă la fel ca cele de astăzi. Mopul a fost inventat la Detroit, Michigan, oraș cu o populație foarte numeroasă. Spre sfârșitul anilor 1800, orașele erau în plină dezvoltare, iar oamenii locuiau în zone foarte aglomerate. Era extrem de dificil să păstrezi lucrurile curate și era și mai dificil de asigurat sănătatea locuitorilor. În acest context, Thomas Stewart a vrut să creeze un mijloc mai ușor de întreținere a curățeniei.

În jurul anilor 1800 trebuia să te așezi în genunchi ca să poți spăla podelele. Oamenii nu sufereau numai de dureri de spate sau de genunchi, datorită pozițiilor incomode, dar le erau afectate și mâinile, din cauza detergentului folosit. Invenția mopului a fost foarte apreciată, facilitând foarte mult întreținerea curățeniei.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.