Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Este nelipsit din bucătăria zilelor noastre, dar ce știm despre el? Mixerul electric…

Publicat: marți, 08 mai 2018

Rufus W. Eastman a primit brevetul pentru primul mixer electric în 1885. În scurt timp, au apărut noi modele de mixere, printre acestea remarcându-se invenția psihologului Lillian Gilbreth, mamă a 12 copii.

În 1908, inginerul Herbert Johnson a văzut un brutar care frământa aluatul pentru pâine cu ajutorul unei linguri metalice. De aici i-a venit ideea să creeze un mixer fix, cu bol, care a devenit repede cunoscut ca aparatul care asigură cel mai mare ajutor în bucătărie, de unde provine și denumirea ”KitchenAid”.

În 1911, L.H. Hamilton, Chester Beach și Fred Osirus au patentat un nou model de mixer electric — un aparat constituit dintr-o platformă de porțelan cu o singură paletă metalică, care era pusă în funcțiune de un motoraș. Aparatul era prevăzut cu un buton, care odată accesat, punea în funcțiune motorul și astfel paleta metalică începea să se rotească. Mixerele electrice de uz casnic variau de la modele mai mici, cu o singură paletă, la modele complexe, cu două palete sau cu un bol inclus. În acest bol urmau să fie amestecate produsele folosite. Existau, de asemenea, mixere industriale, folosite la scară largă, în fabrici, care amestecau câteva zeci de kilograme de ingrediente odată.

Până în 1930, aceste mixere făceau un zgomot foarte puternic. Din acest motiv, Ivar Jepson împreună cu echipa lui au introdus aparatul Sunbeam Mixmaster, Modelul M4A, un model mult mai performant. Modelele Mixmaster aduceau și o altă îmbunătățire, și anume faptul că aveau trei viteze.

Mixmaster-ul inițial nu era portabil și nu avea un mâner potrivit. Începând cu Modelul M4B, mixerul avea un mâner pe partea superioară, care ajuta la folosirea aparatului. Până în 1933, cumpărătorii puteau achiziționa mixerul cu un bol din aluminiu alăturat. Începând cu anul 1933, acest bol a fost pus în vânzare ca accesoriu suplimentar.

Majoritatea mixerelor puteau fi folosite doar manual. Era nevoie de o persoană care să învârtă mixerul, astfel încât paletele să amestece conținutul. O nouă îmbunătățire a aparatului a dus la crearea unui sistem prin care paletele să fie centrate pe mijlocul bolului, iar acesta din urmă, ajutat de un motoraș, să se învârtă, astfel încât paletele să poată amesteca întreaga cantitate.

Singura contribuție a posesorului acestui aparat, în afară de montarea lui, mai era să adauge ingredientele care trebuiau amestecate.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=96916

Publicat de la data mai 8 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, CALEIDOSCOP, LIFE & STYLE, LIFESTYLE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

26 ianuarie 2020, 15:18
 

ESE
Predominant însorit
11°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 40%
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:41
Apus: 17:16
Prognoza 27 ianuarie 2020
Zi
 

NNE
Precipitaţii
7°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

VSV
Predominant înnourat cu precipitaţii
1°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 258.538 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team