Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

ETNORAMA – Festivalul Etniilor, în Parcul Herăstrău!

Publicat: vineri, 18 mai 2018

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, vă invită weekendul acesta la cea de-a patra ediție a Festivalului Etnorama, în parcul Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle.

An de an, Etnorama celebrează diversitatea culturală din România în toate formele ei, prin muzică, dans, meșteșuguri și gastronomie, în cel mai mare parc din capitală. Intrarea la toate activitățile este liberă!

Concerte

În fiecare zi, începând cu ora 19:00, pe scena în aer liber din cadrul festivalului, vor reprezenta muzica cu influențe folclorice românești: Argatu’ & Moș Martin, Domino, Zdob și Zdub, Fanfare Ciocârlia și Loredana & Banda Agurida, iar de dincolo de granițe Russkaja (Austria), Gipsy Groove (Serbia), Kal (Serbia) și N.O.H.A. sunt cei care vor aduce în România muzica cu influențe folclorice internaționale.

Spectacole ale minorităților

Cele mai importante minorități din țară vin la Etnorama să ne prezinte cântecele, portul și dansurile  tradiționale, într-un spectacol plin de culoare și energie. Timp de trei zile, veți putea descoperi minoritatea italiană – reprezentată de Ansamblul „Di Nuovo Insieme” și „L’Allodola”, minoritatea poloneză – „Mala Poiana”, minoritatea maghiară – ansamblul „Bekecs”, minoritatea ucraineană – ansamblu „Koracioc”, comunitatea aromână – ansamblul „Sarighiol de deal”, minoritatea slovacă – ansamblul „Cerovina”, minoritatea romă – ansamblul „Doina Dobrogei”, minoritatea sârbă – ansamblul „Sveti Nikola Deta”, minoritatea germană – ansamblul „Korona”, minoritatea turco-tătară – ansamblul „Canlar”, minoritatea greacă – ansamblul „Ellas”.

Caravana Meșteșugurilor

Un element de noutate al acestei ediții îl reprezintă Caravana Meșteșugurilor, un proiect de promovare și popularizare a meșteșugurilor tradiționale în rândul publicului larg, prin demonstrații și primă inițiere. Caravana readuce în atenția publicului obiceiul fierarilor, al dogarilor sau al căldărarilor, care călătoreau din sat în sat și răspundeau nevoilor comunităților de odinioară. Acest atelier mobil vine la Etnorama pentru a oferi demonstrații din tainele a patru meșteșuguri, respectiv olărit, fierărie, linogravură și țesătorie.

Etno bazar – târg și expoziții de obiecte și meșteșuguri ale etniilor

Din cadrul evenimentului nu puteau lipsi obiectele populare lucrate cu măiestrie și migală de meșteri pricepuți, care duc mai departe tehnicile învățate din bătrâni. Vizitatorii vor putea găsi în bazarul festivalului produse meșteșugărești săsești, maghiare, rome sau chiar din America Latină. Printre acestea se regăsesc produse din piele, ceramică, sticlă, lemn și diverse accesorii lucrate manual.

Zonă gastronomică

Gastronomia comunităților etnice a îmbogățit de-a lungul timpului bucătăria românească prin rețete specifice, care au devenit nelipsite de pe mesele românilor. Festivalul etniilor aduce în aer liber o zonă gastronomică cu preparate tradiționale ungurești, macedonești, turcești, românești sau americane, precum: kurtoș, pite, pastrame de miel și de oaie, baclava, cafea la nisip, kebab, gogoși americane, înghețată, clătite și multe altele.

Facebook event: https://tinyurl.com/ya3s4qcg

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=97765

Publicat de la data mai 18 2018. Categorii BUCURESTI, CALEIDOSCOP, LIFE & STYLE, LIFESTYLE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 octombrie 2018, 3:43
 

N
Senin
9°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 10°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 57%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:31
Apus: 18:30
Prognoza 17 octombrie 2018
Zi
 

ENE
Parţial însorit
24°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

NE
Predominant senin
11°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 138.718 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team