Eugen Nicolaescu: Pentru rezolvarea unei probleme de sanatate sunt suficiente 2-3 consultatii

Pentru rezolvarea unei probleme de sanatate nou aparute se anticipeaza ca sunt suficiente, in medie, doua-trei consultatii la medicul de familie si, daca este necesar, pana la trei consultatii la specialist, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, citat de wall-street.ro.

„Pachetul de baza nu este gandit pe persoana sau pe numar de consultatii, ci pe episoade de ingrijire. Un episod de ingrijire inseamna consultatiile si serviciile de care este nevoie pentru ca pacientul sa fie tratat sau, daca e vorba de o boala cronica, sa tina boala sub control si sa nu permita agravarea. Astfel, pentru fiecare episod nou aparut, adica pentru fiecare imbolnavire, pacientul primeste un set de servicii. Cineva care, de exemplu, se imbolnaveste de trei ori intr-un an, in episoade diferite, va primi de trei ori serviciile medicale, pentru fiecare caz in parte sau ori de cate ori este nevoie”, a spus Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a precizat ca pentru rezolvarea unei probleme de sanatate nou aparute, respectiv un diagnostic nou de boala acuta, se anticipeaza ca sunt suficiente, in medie, doua-trei consultatii la medicul de familie.

De asemenea, in cazul in care este necesar, la acestea se pot adauga pana la trei consultatii pentru aceeasi problema la medicul specialist, precum si cate un set de investigatii si proceduri tintite, atat la recomandarea medicului de familie, cat si a specialistului.

In cazul pacientilor care nu se prezinta la control, prin pachetul de baza, asistentul medical comunitar va constitui veriga intre acestia si medicul de familie, pe care il va informa despre modificarile majore din starea de sanatate a pacientilor, a adaugat Nicolaescu.

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.