Eugen Nicolaescu s-a întâlnit cu reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor din România

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor din România, care au prezentat puncte de vedere şi propuneri cu privire la cele mai importante subiecte din domeniu.

Printre acestea se numără politica de preţuri, aprovizionarea cu medicamente, situaţia farmaciilor de spital, salarizarea farmaciştilor, precum şi necesitatea actualizării şi completării cadrului normativ actual.

Atât Ministerul, cât şi Colegiul Farmaciştilor pun în centrul preocupărilor pacientul şi nevoia de a oferi servicii de calitate acestuia. Pornind de la acest numitor comun, cele două părţi au convenit să instituie un sistem de lucru, care include consultări lunare şi colaborarea permanentă în formularea politicilor şi modificărilor legislative care privesc domeniul farmaceutic.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Farmaciştilor din România vor fi parteneri în informarea corectă şi educarea publicului cu privire la uzul medicamentelor.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, şi-a reafirmat hotărârea de a pune ordine în sistemul sanitar, de a corecta ceea ce nu funcţionează în momentul actual, inclusiv prin schimbarea legislaţiei.

Întâlnirea face parte din seria de dialoguri pe care ministrul sănătăţii Eugen Nicolaescu le are cu reprezentanţii asociaţiilor şi organizaţiilor profesionale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul sanitar.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.