Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Lipă către Fenechiu: Sunteți pe cale să semnați un ordin de ministru care nu respectă legea

Publicat: miercuri, 24 aprilie 2013

Preşedintele Sindicatului Naţional al Instructorilor Auto, ing. Cornel Lipă, a transmis o scrisoare deschisă ministrului Transporturilor, Relu FENECHIU.
Prezentăm documentul:

Scrisoare deschisă către domnul Relu FENECHIU,
Ministrul Transporturilor

Stimate  Domnule  Ministru,
Sindicatul Naţional al Instructorilor Auto din România, vă solicită să respectaţi şi să aplicaţi legea în România, în spiritul Constituţiei pe care aţi jurat să o respectaţi la începerea mandatului dumneavoastră.
Suntem la curent cu privire la preocuparea ministerului pe care îl conduceţi în sensul promovări în scurt timp a Ordinului ministrului transporturilor pentru aprobarea Normelor privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto, a Normelor privind atestarea profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor de conducere auto, a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, a Programei de şcolarizare, precum şi a condiţiilor şi obligaţiilor privind pregătirea teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere.
Vă informăm că la elaborarea acestui act normativ au participat, doar specialiști ai ministerului transporturilor și ai Autorității Rutiere Române.
Mai ştim  însă, şi dumneavoastră cunoaşteţi, că în ultimii  ani, numărul accidentelor rutiere a continuat să crească în România.
Având în vedere aceste considerente, dar şi importanţa pe care pregătirea cursanților în vederea obținerii permisului de conducere, o are în asigurarea unui climat de siguranţă rutieră, vă rugăm, doamnule  ministru, să dispuneţi de urgenţă măsurile legale pentru respectarea actelor normative în vigoare în acest domeniu și împreună cu specialiști ai Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne  și experți ai Ministerului Educației Naționale,  să elaborați, promovați și după consultarea societății civile să aprobați acest Ordin Comun.
În acest sens, vă rugăm să contaţi şi pe sprijinul şi implicarea noastră activă.

 Mai ştim, însă, şi dumneavoastră ar trebui să aflați de la Autoritatea Rutieră Română  și  Direcția Generală de Transport Terestru, că legislaţia prevede că, potrivit OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobată prin legea nr. 6 din 9 ianuarie 2007, cu  modificările şi completările ulterioare,  textul are următorul conţinut:
Art.23. alin.(5) “Pregătirea teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere se efectuează de către profesori de legislaţie rutieră şi instructori auto atestaţi de autoritatea competentă, conform normelor metodologice aprobate prin ordin comun al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului, al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului administraţiei şi internelor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”
Art.23. alin.(8) “Programa de învăţământ pe baza căreia se organizează cursuri de pregătire, precum şi metodologia de organizare şi desfăşurare a cursurilor în vederea obţinerii permisului de conducere se stabilesc prin ordin comun al ministrului educaţiei şi cercetării, al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului şi al ministrului administraţiei şi internelor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.”
Asigurându-vă de respectul nostru, vă aducem la cunoștință că sunteți pe cale să semnați un ordin de ministru care nu respectă legea în vigoare în România și va avea un puternic impact social defavorabil.
Vă mulţumim,
Preşedinte SNIAR
Ing. Cornel LIPĂ.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=5422

Publicat de la data apr. 24 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 august 2019, 18:06
 

ENE
Noros
34°C
18 km/h
Perceput de temperatură: 33°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 35%
Vânt: 18 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:30
Apus: 20:05
Prognoza 26 august 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
33°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

ENE
Predominant senin
18°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.658 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team