Eugen Nicolăescu s-a întâlnit cu reprezentanţii Colegiului Medicilor din România

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit succesiv cu reprezentanţii Colegiului Medicilor din România şi cu reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi.
Ministrul Sănătăţii a avut ca prim obiectiv armonizarea punctelor de vedere privind măsurile îndreptate în direcţia creşterii calităţii actului medical şi reorganizarea întregului sistem sanitar.
Cu acest prilej, Eugen Nicolăescu a reafirmat intenţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi implementa urgent modificările legislative necesare pentru funcţionarea sistemului public de sănătate în condiţii de echilibru economico-financiar şi pentru reducerea cheltuielilor nejustificate. Astfel, ministrul a prezentat liniile principale privind reorganizarea sistemului sanitar, subliniind necesitatea unei reforme în beneficiul pacientului român.
Ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi că unul dintre obiectivele sale este regândirea programelor de sănătate în beneficiul pacienţilor. Aici, un rol extrem de important îl va avea Agenţia Naţională de Programe de Sănătate care va coordona toate programele astfel încât acestea să funcţioneze eficient. De asemenea, ministrul a mai precizat că managerii responsabili de programele de sănătate vor avea printre atribuţii şi obligaţia de a ţine o legătură strânsă cu asociaţiile de pacienţi.
Mai mult, Ministerul Sănătăţii are în vedere măsuri manageriale organizatorice şi administrative cu efecte imediate pentru îmbunătăţirea actului managerial în toate unităţile subordonate ministerului.
Atât reprezentanţii Colegiului Medicilor din România, cât şi ai asociaţiilor de pacienţi au precizat că susţin demersurile ministrului Sănătăţii şi că îşi doresc o reformă reală, constructivă şi benefică pentru pacient.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.