EVENIMENT TARKOVSKI la CINEMATECA ROMANA

 

           Editura Adenium va invita miercuri, 6 noiembrie, ora 18.00, la Cinemateca Romana, Sala Eforie la lansarea volumului Indragostit de Tarkovski. Mic tratat de traire a artei, de Mihai Vacariu, aparut in colectia Punct RO. Eseu. Evenimentul este organizat de Cinemateca Romana in colaborare cu Editura Adenium.

           Invitati, alaturi de autor: Cristi Puiu, regizor, Ovidiu Simonca, redactor sef adjunct Observator Cultural, Gabriel Vacariu, Lect. dr. Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti. Moderatorul acestui eveniment este Mihai Fulger, redactor sef Cinemateca Romana.

           In cadrul acestei intalniri, va invitam la o discutie despre volumul Indragostit de Tarkovski. Mic tratat de traire a artei si va provocam la o dezbatere pe teme tarkovskiene. Evenimentul va include vizionarea unor scene din filmele Andrei Rubliov, Oglinda, Solaris, Calauza, Nostalgia si Sacrificiul.

           In cartea sa Indragostit de Tarkovski. Mic tratat de traire a artei,Mihai Vacariu propune o abordare noua, intrucat eseul nu se constituie ca o noua incercare hermeneutica, de deslusire a intelesurilor tarkovskiene, ci este o poveste despre felul in care autorul a ,,vizionat, inteles si mai ales trait” filmele lui Tarkovski in timpul comunismului, dar si in perioada de tranzitie a societatii romanesti. Cartea reprezinta totodata un manifest pentru reintoarcerea individului la arta, la muzica si literatura, un manifest pentru arta traita ,,cu tot sangele si nervii nostri”.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.