Târgul Indagra, an de an, un loc în care vedem noile tehnologii

Anul 2013 este un an al deciziilor iar târgul Indagra devine an de an un loc în care vedem noile tehnologii, rezultatele unui an agricol și în care Ministerul Agriculturii încearcă să promoveze toate politicile pe care le-a implementat sau urmează pentru perioada următoare, a declarat, miercuri, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la târgul Indagra.

Misiunea MADR a fost dezbătută deja cu organizațiile fermierilor cu privire la viitorul agriculturii românești, cel puțin atât cât putem să previzionăm pentru perioada 2014-2020, unde știm care sunt măsurile europene pe care le putem aplica, rămâne doar să decidem oportunitatea aplicării împreună cu dumneavoastră. Anul 2013 este un an al deciziilor și unul important pentru viitorul celor 7 ani, iar târgul Indagra devine an de an un loc în care vedem noile tehnologii, rezultatele unui an agricol și în care Ministerul Agriculturii încearcă să promoveze toate politicile pe care le-am implementat sau urmează pentru perioada următoare”, a declarat Daniel Constantin.

Preşedintele-Director General al TVR, Claudiu Săftoiu şi Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, au semnat astăzi un protocol de cooperare între cele două instituţii. Evenimentul a avut loc în cadrul Târgului Internaţional de Produse şi Echipamente pentru Agricultură, INDAGRA 2013.

Televiziunea Română şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale urmăresc astfel derularea de proiecte comune, prin realizarea unor emisiuni şi evenimente în parteneriat. Scopul comun al acestui protocol este informarea societăţii româneşti, în ansamblu, dar cu preponderenţă a comunităţilor rurale şi a comunităţilor locale mici şi mijlocii.

„Prin colaborarea cu MADR ne propunem informarea publicului, în special din zonele rurale, punând în valoare potenţialul uriaş pe care îl au studiourile teritoriale TVR în comunităţile locale”, declară Claudiu Săftoiu, PDG al TVR.
„În plus, vrem să punem accent pe elaborarea unui nou concept pentru TVR 3, care să devină o expresie a mediului rural, a conservării spaţiului cultural, tradiţional, etnografic, dar şi de actualitate şi de societate rurală”, continuă Claudiu Săftoiu, PDG al TVR.”

Conform protocolului, TVR va transmite programe de televiziune ce au ca scop cunoaşterea şi informarea comunităţilor locale, a zonei rurale şi a publicului interesat în scopul dezvoltării acestor comunităţi, comunicarea politicilor naţionale şi europene din domeniul agricol, dialogul cu fermierii, dar şi cu oamenii care desfăşoară activităţi în sectoarele conexe.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.