Expoziții recomandate pe simezele Capitalei

Expoziția  “Civilizații și linii ale pământului ” la galeria Căminul Artei (etaj), artist Horea Cucerzan

Pe Horea Cucerzan  l-am mai prezentat cititorilor, cel mai recent fiind evenimentul din iulie 2018, recte expozitia retrospectivă de la  Galeria Artelor a Cercului Militar Naţional.

Expoziția este organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România , filiala Pictură București  si se poate vizita în perioada 2-15 mai 2019.

Expoziția  “Civilizații și linii ale pământului ” se desfăsoară la galeria Centrul artelor vizuale-etaj(Căminul Artei), str. Biserica Enei 16, București, iar pe simeze puteti admira lucrări de desen, pictură si sculptură.

Horea Cucerzan a absolvit Academia de Arte Frumoase „Ion Andreescu”, din Cluj, secția pictură, promoția 1963, avându-i ca profesori pe Anton Lazăr şi Petre Abrudan. Este membru al Filialei de pictură București a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Din anul 1973 artistul a participat la toate saloanele municipale, anuale şi republicane din România.

„Civilizații și linii ale pământului – femeia colina, teme ce se regăsesc și în alte opere tangențial.

Lucrări dintr-un interval de 3-4 decenii, făcând o selecție cu desen pictură și sculptură.

Civilizații: încercarea de a retrăi spiritul rupestru intrând în lumea fabuloasă creată de primii artiști de pe Terra. 2 lucrări pe care le-am pictat încercând o proiecție în timp a lui Venus din Willendorf și a unei zeițe din arta egipteană.

Linii ale pământului am lucrat o temă deja abordată de circa 2 decenii unde am încercat să redau femeia matrice pe care am regăsit-o în formele geofizice care se suprapun deseori cu formele femeii.”  Horea Cucerzan

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică înființată de mine și consacrată deja, din luna mai 2015, în ziarul Jurnalul Bucureștiului. Acum extind aceste sugestii și în pagina de cultură a ziarului Ultima Oră.

Claudiu Victor GHEORGHIU

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.