Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

În loc să intre în istorie, au preferat să intre în spaţiu

Publicat: marți, 07 mai 2019

Scandalul locuinţelor de serviciu, repartizate în mod abuziv şi apoi vândute de către o seamă de parlamentari şi oameni politici de prim rang, scandal ce a reizbucnit în parlament, va avea un efect dur asupra cosmetizatei imagini a „aleşilor” în ochii contribuabililor.

Este şi motivul adevăratei panici ce i-a cuprins pe domnii parlamentari, surprinşi tocmai în toiul eforturilor de a instrumenta o campanie electorală subterană.

În privinţa rezolvării administrative şi, eventual, juridiciare nu-i problemă. Comisia nou creată, cu atribuţiile ei complexe, lărgite la nivelul preşedinţiei, guvernului, personalului administrativ de la palat, va mitocosi problema mult şi bine, dată fiind complexitatea şi dimensiunea ei.

Toată tevatura se va transforma într-un lung show, preluat de canalele mass-media, după care totul se va ambala într-un dosar şi va fi depus pe raftul „Florică”. De acolo va fi scos de un alt guvern sau grup parlamentar aflat în dificultate şi… pac la „Războiul”.

Şantajul politic este tot ce se ascunde în dosul acestei chelfăneli periodice pe care şi-o administrează aleşii naţiei în văzul lumii. Dl. Năstase a declarat recent că a primit un mesaj din partea d-lui Severin prin care îl avertiza că, dacă nu va face să dispară din raportul Vonica un capitol privind locuinţele, atunci PD va face publică chestiunea locuinţei d-lui Năstase. Deci aici este sâmburele rundelor de negocieri PD-PDSR de la Palatul Elisabeta: casa preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Tăcerea asupra dobândirii ei, dacă se scoate din raportul anticorupţie capitolul referitor la vilele lui Roman, Severin, Băsescu et comp. Noi credeam că domniile lor nu se înţeleg în privinţa programelor politice, economice şi, când colo, ei analizau contractele ICRAL. Care din ei a minţit mai tare, care a falsificat mai multe adeverinţe şi hârtii locative, spre a se instala în vilele de la Şosea, spre a-şi perfecta afacerea vieţii lor. Fiindcă, până la urmă, la asta se reduce zbaterea domnilor aleşi: să intre în spaţiu, într-o vilă din Primăverii.

Că, în felul acesta, s-ar putea să-şi rateze şansa de a intra în istorie, de a însemna ceva pentru această ţară, măcar pe măsura funcţiilor obţinute, este şi nu este doar problema lor. Mai întâi că, dezamăgire după dezamăgire venind, oamenii nu mai ştiu încotro să se uite. Pe cine să lase pe buletinul de vot. S-ar putea să aibă câştig de cauză cel cu mai puţin merit şi mai puţină carte, cu programe mai butucănoase sau chiar extremiste, dar care au avut onestitatea de a nu se repezi de-a dreptul la halca locativă.

Lumea e sătulă de ciolănari, care şi în regimul comunist prisoseau. Apoi, astfel de oameni, pe lângă faptul că nu mai pot fi consideraţi serioşi, că devin chiar ridicoli atunci când mai bâiguie şi ei ceva de cinste şi lege, au marele dezavantaj că sunt tot timpul atacabili, că pot fi jucaţi pe degete de cei care le semnează o hârtie în neregulă, în avantaj personal, cât ar fi el de meschin.

Dar, o dată găsit călcâiul lui Achile, punctul slab, se adună şi altele: mai o sponsorizare pentru partid, mai o afacere sau un cont pentru soţie, mai o asociere pe numele socrului – toate în schimbul favorizării marii corupţii economice, care nu se formalizează nci datorită intereselor naţiei, nici reputaţiei celor puşi să o conducă.

Ştiu ei ce ştiu italienii, japonezii, francezii şi americanii când fac un capăt de ţară din ceea ce la noi ar trece drept un amărât de trafic de influenţă, fără nici o consecinţă. Gestul primului-ministru japonez de a demisiona în demnitate sau cel tragic al fostului premier francez Beregovoy n-au încă ecouri pe malul Dâmboviţei. Tovalul pe cap de ales pare să fie singurul capitol la care îi batem de departe pe toţi, de unde se şi trage stabilitatea omului nostru politic, mereu acelaşi, indiferent de regim şi de orânduire: fripturistul.

(21 aprilie 1994)

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=110203

Zona comentariilor

Meteo în țară

7 iulie 2020, 6:16
 

N
Parţial însorit
21°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:39
Apus: 21:02
Prognoza 8 iulie 2020
Zi
 

NV
Parţial însorit
27°C
Vânt: 4 km/h NV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

N
Senin
16°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 06-07-2020 Ora : 18 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 18:10 si 19:00 In zona : Județul Mehedinţi: Drobeta-Turnu Severin, Orșova, Șimian, Breznița-Ocol, Devesel, Izvoru Bârzii, Eșelnița, Hinova, Burila Mare, Dubova, Svinița; Se vor semnala : averse ce vor cumula local 35 l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină
 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 06-07-2020 Ora : 18 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 18:05 si 19:00 In zona : Județul Caraş-Severin: Reșița, Caransebeș, Obreja, Lupac, Constantin Daicoviciu, Păltiniș, Buchin, Grădinari, Dognecea, Târnova, Forotic, Ticvaniu Mare, Glimboca, Copăcele, Ezeriș, Brebu, Goruia, Ocna de Fier; Se vor semnala : averse torențiale ce vor cumula […]
 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 06-07-2020 Ora : 18 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 18:00 si 19:00 In zona : Județul Suceava: Vatra Dornei, Broșteni, Șaru Dornei, Panaci; Se vor semnala : averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină
 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 06-07-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 17:45 si 19:00 In zona : Județul Alba: Aiud, Zlatna, Ighiu, Bistra, Baia de Arieș, Galda de Jos, Lupșa, Meteș, Stremț, Mirăslău, Almașu Mare, Bucium, Livezile, Sălciua, Poșaga, Mogoș, Rimetea, Întregalde, Ocoliș, Râmeț, Ponor;Județul Alba: zona de munte de […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-07-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 3 Intervalul : 07 iulie, ora 03:00 – 07 iulie, ora 12:00; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : MESAJ 3/3 – INSTABILITATE ATMOSFERICĂ ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 07 iulie, ora […]

Loto

Horoscop

 • 308.920 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team