Extremiștii germani Nordadler, scoși în afara legii

Ministrul de Interne al Germaniei, Horst Seehofer, a scos în afara legii grupul extremist de dreapta Nordadler, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului, Steve Alter, pe Twitter, informează dpa.

Măsuri ale poliţiei au fost activate în patru landuri germane, a spus Alter. Grupul este majoritar activ online. „Extremismul de dreapta şi antisemitismul nu-şi au locul pe internet”, a scris Alter pe Twitter.

Potrivit analizei Ministerului, grupul, al cărui nume se traduce prin „vulturul Nordic”, îmbrăţişează ideologia nazistă şi operează sub mai multe nume.

Membrii săi jură credinţă lui Adolf  Hitler şi altor nume grele ale nazismului şi folosesc simboluri şi limbajul regimului nazist. Ei plănuiesc, de asemenea, înfiinţarea de aşezări naziste în zone rurale.

Grupul este descris ca fiind puternic antisemit. Liderii lui şi-au exprimat simpatia pentru atacul asupra unei sinagogi din oraşul german Halle, pe un grup public al mesageriei Telegram, potrivit ministerului.

În timpul atacului de la Halle, un bărbat german a încercat să intre cu forţa într-o sinagogă. După ce a eşuat, el a ucis doi oameni pe stradă şi într-un magazin de kebab. Stephan Balliet, un extremist ce avea 27 de ani la momentul faptelor, va compărea în faţa justiţiei germane începând cu 21 iulie.

Scoaterea în afara legii a grupării Nordadler este a treia măsură de acest fel impusă de ministrul de Interne german asupra unui grup extremist de dreapta.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.