Fac parte din alimentația noastră: Fulgii de cereale

Fermierii Henry Perky și William Ford au patentat fulgii de cereale la 1 august 1893.

Acum 121 de ani, brutarii Henry D. Perky din Colorado și William Ford din Watertown, New York, au patentat fulgii de cereale. Produsul lor era obținut prin fierberea boabelor de grâu, apoi uscarea parțială a acestora, presarea și în final coacerea lor. Ideea i-a venit lui Henry D. Perky pe când se cazase împreună cu un prieten la un hotel din Nebraska. Prietenul respectiv suferea de o boală de stomac și mânca la micul dejun grâu fiert cu lapte.

”Shredded wheat” așa cum erau numiți fulgii în brevetul de invenție, au fost prezentați la expoziția culinară de la Chicago din 1893.

Un produs similar a fost introdus pe piață în 1908, de către compania americană Kellogg, care a chemat în justiție pe cei doi brutari. Curtea Federală de Justiție a închis dosarul de litigiu la 14 noiembrie 1938, în favoarea lui Henry D. Perky și William Ford, care obținuseră, din fericire, brevet de invenție înaintea companiei sus-amintite.

Astăzi, fulgii de cereale sunt nelipsiți de la orice mic dejun sănătos. Cerealele reprezintă cel mai important segment al unei alimentații echilibrate. Cerealele nerafinate reprezintă surse valoroase de proteine, carbohidrați, vitamine B. Conțin de asemenea grăsimi, fier, vitamina E și în mod excepțional fibre vegetale.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.