Facilități speciale pentru vaccinații din Germania

Guvernul german a decis să propună Parlamentului aprobarea de privilegii pentru persoanele vaccinate și pentru cele vindecate de COVID-19.

Cancelarul Angela Merkel a ignorat criticile referitoare la drepturile fundamentale și la starea de confuzie socială.

Persoanele imunizate și cele vindecate de coronavirus nu vor mai avea nevoie de teste negative pentru a avea acces în centre comerciale și nu vor mai fi vizate de restricții de circulație. Celelalte vor trebui să prezinte rezultat negativ la teste anticoronavirus pentru aceleași activități, scrie „Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

Ministrul german al Justiției susține că sunt respectate „drepturile fundamentale”. Pentru a intra în vigoare, măsurile controversate mai au nevoie doar de aprobarea Parlamentului german.

Planul este criticat dur de Bodo Ramelow, premierul landului Turingia: Situațiile celor testați, celor vaccinați și celor care trebuie să demonstreze imunizarea ar trebui tratate egal. Și Robert Habeck, liderul Partidului Verzilor, a criticat inițiativa, avertizând că apar ambiguități.

Refuzul accesului la unele bunuri și servicii penru persoanele nevaccinate este considerat discriminare și în Belgia, unde Centre for Equal Opportunities and Opposition to Racism atrage atenția că acest gen de condiționări are aceeași încărcătură cu obligativitatea vaccinării. „Sub nicio formă, în absența unei obligații generate de o lege, nu se poate condiționa accesul clienților de vaccinare, pentru că asta este discriminare”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.