Poliția belgiană, în fața unor acuzații de rasism

Un comitet al ONU recomandă Belgiei să ia măsuri împotriva violențelor rasiale înregistrate în rândul polițiștilor și cere țării să ia măsuri pentru asigurarea investigării corecte și prompte acuzațiilor referitoare la incidente rasiste care au avut în centru acțiuni ale poliției.

Pare aproape de necrezut, dar ONU acuză Belgia că are un system paralel de rezolvare a plângerilor care au component rasială. Mai mult, coitetul ONU manifestă îngrijorări legate de Cdul Naționalităților, care, practic, a creat două categorii de belgieni.

În replică, Tine Claus, un oficial al Serviciului Public de Justiție al Belgiei, afirmă că măsurile de combatere a violenței și rasismului în rândul  poliției reprezintă o prioritate a Guvernului.

Specialiștii reamintesc că rasismul rămâne o chestiune foarte sensibilă în Belgia, stat care abia recent a început să gestioneze revererațiile trecutului său colonial. Chiar Uniunea Europeană a depistat anumite „găuri negre” în legislația belgiană când vine vorba despre ațiile interrasiale, printre care lipsa motivelor rasiale sau xenofobe din tabloul circumstanțelor agravante ale infracțiunilor.

În 2020, în avansata Belgia era organizată o conferință interministerială care a abordat lupta împotriva rasismului și antisemitismului…

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.