India scoate firmele chineze din „jocul” tehnologiei  5G

India își face cunoscut oficial jocul geopolitic, permițând unei duzini de firme occidentale, printre care Ericsson sau Nokia, să testeze implementarea tehnologiei 5G și închizând ușa în nas firmelor chineze Huawei și ZTE, fără să le numească, însă.

Gestul este semnificativ dacă ne gândim că India este cel de-al doilea mare utilizator de telefoane mobile inteligente la nivel mondial.

Doar că în prezent companiile chineze furnizează mare patdin echipamentele furnizorilor de smartphone-uri din India, așa că Guvernul de la New Delhi se vede nevoit să extinsă măsurile de a scoate chinezii de pe piața indiană și vor face asta printr-un control sporit asupra rețelelor – după cum a anunțat Executivul, va căuta surse de încredere.

Noile reguli vor intra în vigoare în luna iuniei în acest fel India intră pe lista statelor care invocă amenințări la adresa securității lor naționale pe care le-ar putea genera colaborarea cu firmele chineze.

Asta în timp ce mai mulți mari operatori la nivel mondial atrag atenția că barierele puse în fața chinezilor vor încetini răspândirea noii tehnologii și vor spori costurile.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.