FECUNDOFOBIA, SAU RAZBOIUL IMPOTRIVA FECUNDITATII

Cateva articole din presa internationala ne-au atras atentia in doar ultimele doua saptamini, toate cu aceiasi tema: teama societatii occidentale de a avea copii, lipsa de interes in procreare, si ostilitatea elitei mondiale fata de oamenii de rind care aduc pe lume copii. Titlul unuia dintre articole, care ne-a sugerat si noua titlul comentariului nostru de astazi e “Fecundophobia: The Growing Fear of Children and Fertile Women” (“Fecundofobia: teama crescinda de copii si femeile fecunde”). Ceea ce cetiti este exact ceea ce acest titlu denota – un trend tot mai pregnant in tarile occidentale si dezvoltate. Tarile bogate nu mai doresc copii si sfideaza pe cei care aduc copii pe lume. Va amintiti probabil ca acum un an sau doi presa britanica l-a asaltat pe Beckham dupa nasterea ultimului copil, acuzindu-l ca ia procrearea prea in serios si ca urmasii lui vor contribui la degradarea continua a planetei.

Acuzatii similar apar des si dincolo de Atlantic cind vreun sportiv de performanta anunta ca i s-a nascut inca un copil. Recent fotbalistul american Antonio Cromartie de la New York Jets a anuntat ca i s-a nascut al 12-lea copil iar Travis Henry de la Denver Broncos ca i s-a nascut al 11-lea copil. Da, barbatii astia, spun comentatorii antiviata, trebuie sa-si fi pierdut mintile. Din nefericire perspectiva asta e impartasita de un numar tot mai mare de comentatori, intelectuali, jurnalisti, academicieni, politicieni. E la moda sa nu te casatoresti, sa nu ai copii, iar daca devii insarcinata sa avortezi. Procrearea a devenit, intelectual vorbind, un lucru de evitat in viata, nu de practicat. Esti vazut ca om cult daca nu ai copii si incult daca ai. Standardele culturii moderne impun normativitatea liberatii de a alege, prin care se intelege a alege sa nu te casatoresti, sa nu iti intemezi o familie, sa nu ai copii, sa avortezi. Iar daca cumva copiii tot mai vin pe lume, ei nu mai vin pe cale naturala, prin relatii de intimitate intre barbat si femeie, ci prin metode artificiale, folosirea hormonilor, a chimicalelor, a interventiilor medicale, a surogatului. Candidatii la functii publice nu mai sunt apreciati daca se mindresc ca au crescut multi copii ori au familii stabile. Obiectivele feminismului radical sunt ca fiecare femeie sa-ti tina pintecele gol pe tot parcursul vietii, sa-si distruga fertilitatea si sa-si accentueze cariera, independenta si educatia. Feministele au devenit, in sensul acesta, mai misogine decit barbatii. Femeile care aduc copii pe lume sunt dispretuite pentru ca nu se conforma idealului feminist a ceea ce inseamna a fi femeie.

Mass media adauga si ea la aceasta teama de copii si ura impotriva copiilor si a natalitatii. Miscarea ecologista promoveaza cu agresivitatea ideile aniti-procreare, iar conventiile, conferintele si evenimentele pe care le organizeaza au banere uriase cu mesaje de tipul “thank you for not breeding”, adica “va multumim ca nu va inmultiti”. Aceste idei insa sunt periculoase. Sunt incompatibile cu invataturile crestine si tind spre paganism si panteism. Puse in aplicare, ele duc la reducerea populatiei sub nivelul natural de inlocuire a unei generatii cu alta. De-a lungul istoriei umanitatea s-a confruntat cu consecinte extreme atunci cind natalitatea ori interesul in procreare a disparut: natiuni si civilizatii s-au prabusit, bolile s-au inmultit, foametea a bantui.

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.