Federaţia Naţională Sindicală AMBULANŢA din România anunţă declanşarea PROTESTULUI  NAŢIONAL

Federaţia Naţională Sindicală AMBULANŢA din România informează că, începând cu data de 05 octombrie a.c., ora 8:00, cu sprijinul organizaţiilor sindicale membre, din serviciile de ambulanţă, declanşează PROTEST  NAŢIONAL pe o perioadă nedeterminată în toate serviciile de ambulanţă.

Activitatea în serviciile de ambulanţă NU va fi întreruptă până la noi hotărâri.

PROTESTUL NAŢIONAL constă în:

  1. Afişarea pe toate ambulanţele operative a două afişe A4 cu inscripția „PROTEST NAŢIONAL” în cele două locuri menţionate de organizator, iar pe verso vor fi inscripţionate punctele importante din revendicările sindicatelor din serviciile de ambulanţă reprezentate de FNSAR;
  2. Purtarea de către personalul operativ, TESA şi muncitorii membri în organizaţiile sindicale aparținând FNSAR, a unor panglici albe, pe echipamentul de lucru, ca semn de protest, conform indicaţiilor primite de la organizator;
  3. Finalizarea procesului de strângere de semnături până în data de 11 octombrie a.c., situaţii care vor fi centralizate de către FNSAR;
  4. Pichetarea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor Publice în data de 11 octombrie a.c., conform calendarului de acţiuni sindicale stabilit de FNSAR, după cum urmează:

Pichetarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale: de la ora 10:30 la 11:30;

Pichetarea Ministerului Sanatatii:  de la ora 11:30 la 12:30;

Deplasarea în coloana a protestatarilor din strada Cristian Popişteanu, la ora 12:30, cu ieșire pe Calea Victoriei, Piața Națiunilor Unite, B-dul Națiunilor Unite, B-dul Libertăţii și Piața Constituției. Sosirea în Piața Constituției va fi la ora 13:15 cu finalizarea acțiunii la ora 14:15.

La finalul acţiunilor de pichetare a ministerelor menţionate, solicităm o discuţie interministerială cu miniştrii din cele patru ministere şi cu reprezentantul Guvernului nominalizat de către Premierul României.

  1. Pregătirea pentru un mare MITING organizat de toate federaţiile din sistemul sanitar.
  2. Pregătirea pentru declanşarea conflictelor de muncă, urmate de posibile GREVE, conform Legii Dialogului Social.

În toată această perioadă, conducerea FNSAR este dispusă să  continue discuţiile cu reprezentanţii Guvernului, până la soluţionarea favorabilă a revendicărilor privitoare la personalul din Serviciile Publice de Ambulanţă.

Liderii Federației își exprimă  speranţa că se caută soluţii de rezolvare şi sperăm să se rezolve situaţiile de nemulţumire  pe cale amiabilă în perioada PROTESTULUI NAŢIONAL anunţat.

 

Sursa: Federaţia Naţională Sindicală AMBULANŢA

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.