Analize pertinente: Fericire multă pentru nimic

Partida dintre Dinamo şi Astra, jucată pe Arena Naţională şi încheiată cu scorul de 1-0, a debutat cu un banner purtat la intrarea pe teren a jucătorilor dinamovişti în care scria ,,Legenda continuă. Danciu 500″. Bannerul făcea referire la faptul că Ionel Dănciulescu a sărbătorit meciul cu numărul 500 în Liga 1.

După 23 de minute în care Dinamo a controlat partida, a venit şi golul înscris de Marius Alexe. Un şut foarte frumos, din întoarcere la colţul scurt. Până la finalul primei reprize nu au mai fost ocazii importante de gol. În acest timp făcându-şi simţită prezenţa galeria lui Dinamo, mai exact PCH-ul, care a cântat fără oprire.

Pauza dintre reprize a adus un moment important. Doi jucători dinamovişti au trimis două mingi în peluza dinamovistă. Curios este că cele două mingi au fost expediate cu mâna, şi nu cu piciorul. Acest lucru ne aduce aminte de un episod întamplat anul trecut, în meciul dintre Steaua şi Dinamo, din etapa a XXVIII-a a Ligii 1. Atunci jucătorii dinamovişti au aruncat mingi şi fulare în interiorul cărora se aflau torţe. Mai curios este faptul că imediat după pauză, din interiorul PCH-ului s-au auzit două pocnitori, destul de puternice, ce-i drept.

A doua repriză a început cu aceeaşi echipă a Astrei debusolate şi cu o formaţie a lui Dinamo ce avea în cap un singur lucru, atacul. După mai multe ocazii ale alb-roşilor, a venit minutul 80 în care a fost înlocuit Cosmin Matei cu Strătilă. Aşa cum era de aşteptat, imediat după schimbare, acesta a fost chemat de galeria dinamovistă şi pus să strige împreună cu aceştia vestita urare împotriva Stelei. Fostul jucător al roş-albaştrilor n-a ezitat nicio clipă şi le-a făcut pe plac fanilor, după care s-a întors pe bancă.

Nici Silviu Lung Jr. nu a scăpat de înjurăturile suporterilor dinamovişti, iar în minutul 85 după ce acesta a trimis, intenţionat, o minge în peluza alb-roşie, a luat amploare scandalul care s-a finalizat cu un cartonaş galben primit de portarul Astrei. Imediat după primirea cartonaşului galben, Lung Jr. s-a întors către galeria dinamovistă şi a aplaudat-o ironic.

Finalul partidei a scos la iveală frustrarea pe care tot clubul Dinamo o simţea de ceva vreme încoace şi l-a scos în evidenţă pe Cornel Ţălnar, antrenor care împreună cu jucătorii şi fanii dinamovişti au sărbătorit această victorie, ca şi cum ar fi câştigat în faţa Barcelonei.

Alin GRIGORE

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.