Ferma de porci a lui DRAGNEA, 75 de bilete la ordin refuzate la plată în ultimele două luni… în valoare de 2,34 milioane lei

Înfiinţată în anul 1972, FERMA ŞI FABRICA DE STAT PENTRU PRODUSE TRADIŢIONALE SALCIA a devenit ROMCIP SA  în 1991, iar la începutul anului 2014 a intrat oficial în posesia familiei DRAGNEA, prin intermediul firmei LUDIKON SYSTEM SRL Bucureşti (CUI: 15066666), care a preluat 99,84% din capitalul social, de la Petre PITIŞ. Ulterior, LUDIKON SYSTEM SRL a fost rebotezată S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL şi mutată la Alexandria, asociat majoritar (90%) fiind (tot din 2014) Ştefan Valentin DRAGNEA, fiul lui Liviu DRAGNEA, preşedinte Camerei Deputaţilor.

La începutul anului trecut, ROMCIP SA s-a rebotezat FERMA SALCIA SA, iar structura acţionarilor a devenit următoarea: Ştefan Valentin DRAGNEA – 90%; Ilie Liviu DRAGNE – 10%. Conform Registrului Comerţului, această structură este valabilă şi la ora actuală, numai că acţiunile sunt “la purtător” şi pot fi tranzacţionate oricând şi oricum. Dincolo de aceste posibile transferuri de proprietate, societatea este şi va fi considerată “ferma de porci a lui Dragnea“, care îl are ca preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general pe asociatul minoritar Ilie Liviu DRAGNE (fără “A” la finalul numelui de familie).

Zilele trecute, Cătălin TOLONTAN a dezvăluit faptul că FERMA SALCIA SA a vândut 10.000 de porci – dintr-un total de 13.500 – chiar înainte de declanşarea problemelor cu pesta porcină, mişcare care conduce la bănuiala că a ştiut ce va urma.

Interesant este faptul că, după ce şi-a vândut porcii, societatea a început să cumpere carcase de porc, pe care le-a folosit la fabricarea preparatelor pe care le vinde “atât prin magazinele proprii din judeţele Teleorman şi Olt, prin reţeaua de distribuţie din judeţele Teleorman, Olt, Giurgiu, Argeş, cât şi direct către marii retaileri“, după cum precizează pe site-ul propriu.

Culmea nesimţirii e că, după ce a încasat o grămadă de bani pe porcii vânduţi şi alte sume importante pe produsele/preparatele din carne comercializate, societatea controlată de odrasla parvenitului din Teleorman s-a gândit să-şi ţepuiască partenerii de afaceri (furnizorii)… şi asta la un mod vizibil. Şi mârlănesc, desigur.

Astfel, conform Centralei Incidentelor de Plăţi (CIP) din cadrul BNR, societatea FERMA SALCIA SA figurează (astăzi, 9 august 2018, ora 9:00) cu 75 de bilete la ordin refuzate la plată, în valoare totală de 2,34 milioane lei.

integral pe supervizor.ro

CITEȘTE ŞI:
Dividende de 6,9 milioane lei pentru o firmă a juniorului DRAGNEA… şi credit de 1,36 milioane lei garantat de TEL DRUM

Foto: Ziarul Liber in Teleorman

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.