Festival Intercultural de Tradiţie Maramureșeană, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti

Asociaţia Romanian Film Sector, în calitate de beneficiar, anunţă derularea proiectului “Drumul Lung spre Cimitirul Vesel” – Festival Intercultural de Tradiţie Maramureșeană.

Cu acest prilej, avem plăcerea să vă invităm luni, 18 martie 2013, începând cu orele 10:30, la conferinţa de presă organizată la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, Sala Victor Ion Popa, din Şoseaua Kiseleff nr. 30.

La conferinţa de presă vor participa delegaţi ai asociaţiei organizatoare a proiectului, reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, invitaţi din partea Ambasadei Irlandei, dar și un grup de copii ai școlii generale din comuna Săpânţa, promotori ai culturii maramureșene, care vor încânta prin frumuseţea portului și specificul obiceiurilor locale.

Cea de-a 4-a ediţie a festivalului “Drumul Lung spre Cimitirul Vesel” va avea loc în august 2013 la Săpânţa, judeţul Maramures și va reuni meșteri populari și muzicieni de renume din România și Irlanda, într-un dialog intercultural cu scopul promovării valorilor satului maramureșean. Festivalul beneficiază de finanţare europeană, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.

Contractul de finanţare a fost semnat în august 2012 cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, în calitate de Organism Intermediar pentru Turism, în numele și pentru Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013. Proiectul are o valoare totală de 1.004.613,56 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este 734.229,88 lei, iar valoarea eligibilă din bugetul national este 61.991,52 lei.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.