Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Festivalul Integrării, 17-18 noiembrie 2018: Spectacole folclorice şi de teatru, susţinute de copii din toată ţara

Publicat: sâmbătă, 27 octombrie 2018

Peste 1.500 de copii, dintre care 600 cu dizabilităţi, vor participa în zilele de 17 şi 18 noiembrie la o ediţie specială Festivalului Integrării, desfăşurată sub cupola Circului Metropolitan Bucureşti, informează Asociaţia Conil, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Orice iubitor al valorilor autentic româneşti, dansului, cântului şi portului popular, oricine simte cu adevărat româneşte şi este mândru că este român poate intra în ‘România copiilor’, o lume în care pe parcursul a două zile veţi avea ocazia să reîntâlniţi cultura naţională, tradiţiile şi respectul pentru simbolurile naţionale. ‘România copiilor’ este un eveniment de conştientizare a situaţiei copiilor cu dizabilităţi, dar şi unul de promovare a valorilor, tradiţiilor şi spiritului românesc în anul Centenarului Marii Uniri . ‘România copiilor’ este despre noi şi copiii noştri, despre ţara noastră, despre oamenii buni care suntem. Este despre acceptare şi integrare, pentru că, dincolo de orice dizabilitate, există o abilitate care trebuie descoperită, încurajată şi promovată”, se subliniază în comunicat.

La eveniment vor fi prezente ansambluri folclorice de copii din toată ţara, dansatori şi interpreţi de muzică populară, precum şi recitatori, interpreţi, trupe de teatru care vor readuce în atenţia publicului scrierile marilor poeţi şi compozitori români.

În calitate de invitaţi vor participa şi personalităţi marcante ale vieţii cultural-artistice româneşti, menţionează sursa citată. În foaier, un banner de mari dimensiuni îi va aştepta pe copii să realizeze alături de artişti şi voluntari Conil un „Manifest identitar – Gânduri pentru România”, care va rămâne mărturie a maratonului artistic desfăşurat în cele două zile.

Fiecare copil va primi din partea organizatorilor punguţe cadou şi diplome, putând participa şi la atelierele gratuite din foaier.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Conil, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin Proedus şi Circul Metropolitan Bucureşti.

Sursa: AGERPRES

Foto: Asociația CONIL

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=105540

Publicat de la data oct. 27 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, BUCUREȘTI, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 iulie 2019, 17:11
 

N
Soare
27°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 29°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 41%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 5:47
Apus: 20:56
Prognoza 19 iulie 2019
Zi
 

ESE
Parţial însorit
31°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

ENE
Predominant senin
17°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 220.170 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team