Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret de Limbă Germană 8-12 aprilie 2013

În perioada 8-12 aprilie are loc  a 14-a ediţie a Festivalului  Internaţional de Teatru de Tineret de Limbă Germană în sala Teatrului German de Stat Timişoara. La eveniment vor participa trupe de teatru de expresie germană din România, Serbia şi Ucraina care vor prezenta propriile spectacole.

Deschiderea festivalului va avea loc luni, 8 aprilie, ora 18,30 în sala Teatrului German. Ulterior, de la ora 19,30, Teatrul German va prezenta spectacolul “Urâtul” de Marius von Mayenburg, regia: Theodor-Cristian Popescu. Spectacolul se supratitrează în limba română.

Toate spectacolele din festival se vor juca pe scena Teatrului German, iar atelierele vor fi conduse de colaboratori ai Teatrului German şi invitaţi de specialitate din Germania şi se vor defăşura la sediul Liceului „Nikolaus Lenau“.

Prima ediţie a festivalului a avut loc în anul 2000, acesta fiind organizat de Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” în colaborare cu Teatrul German de Stat. În cadrul acestui eveniment tinerii au ocazia de a prezenta spectacolele în faţa publicului timişorean, de a îşi împărtăşi experienţele şi de a-şi dezvolta abilităţile în cadrul atelierelor de teatru.

Proiectul are loc cu sprijinul Municipiului Timişoara, Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti şi Consiliului Judeţean Timiş.

Programul festivalului se găseste pe adresa www.teatrulgerman.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.