În Sectorul 6, Campania "Plantează un copac pentru sănătatea ta!" este în plină desfășurare

Primăria Sectorului 6 a lansat o provocare adresată tuturor celor care doresc să demonstreze că le pasă de oraşul în care locuiesc şi vor să pună umărul pentru un mediu mai bun.

Cetățenii au participat ieri, 6 aprilie, în Parcul Giuleşti, la o activitate de plantare a 300 de copăcei care au menirea de a împrospăta “plămânul verde “ al sectorului.

Acţiunea care s-a desfășurat astăzi face parte din campania ”Plantează un copac pentru sănătatea ta!”, derulată de Primăria Sectorului 6, în contextul marcării “Lunii Pădurii”, în perioada 15 martie – 15 aprilie, desfăşurată la iniţiativa doamnei Lucia Varga, Ministrul delegat pentru ape, păduri şi piscicultură, cu sprijinul Romsilva.

Alături de partenerii campaniei, Asociaţia Montană Phoenix implică 50 de voluntari, ei având o lungă istorie în acţiuni “verzi”.

Proiectul  urmăreşte  conştientizarea  importanţei  copacilor  pentru  calitatea mediului în care trăim, pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, precum şi rolul educativ şi de responsabilizare pe care îl are gestul de a sădi un copac. Este încă o ocazie de a reaminti că un singur copac produce trei tone de oxigen pe an, putând susţine o familie formată din doi adulţi şi doi copii.

 

“ Avem nevoie de sprijinul locuitorilor Sectorului 6, orice ajutor este binevenit, pentru că astfel vor fi plantați  cât mai mulţi copaci  şi vom putea contribui la efortul general de a crea un mediu mai bun pentru noi toţi!”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.