Festivalul Mondial al Baloanelor din Lorena

O fosta baza aeriana NATO din estul Frantei gazduieste in aceasta perioada, unul dintre cele mai mari festivaluri cu baloane cu aer cald din lume. Festivalul Mondial al Baloanelor din Lorena exista din 1989 si simbolizeaza desfiintarea Cortinei de Fier. La prima editie au fost invitati aeronauti din Europa, America si Asia pentru a aminti armistitiul dintre taberele Razboiului Rece.

 Dupa 20 de ani, festivalul a capatat amploare, iar acum reprezinta cea mai cunoscuta reuniune a amatorilor de zbor fara motor. Miercuri s-a stabilit un nou record mondial pentru numarul baloanelor cu aer cald ridicate simultan si anume 408 de aerostate care au survolat Lorena. Urmatoarea zi a consolidat un nou record pentru cele 391 de baloane aliniate. Singura metoda de a intrece performanta cifrelor este vizionarea atat a spectacolului cat si a zonei cu mii de culori pe cer.

Programul festivalului care se sfarseste duminica, puncteaza trei decolari principale care se desfasoara dimineata, seara si in nocturna. Vizitatorii pot beneficia de expozitii, initieri in zborul cu balonul si o sumedenie de produse tematice ale sponsorilor, partenerilor sau chiar ale participantilor. Anul acesta, organizarea este realizata de o echipa de doar sapte persoane, carora in timp de o luna li s-au mai alaturat voluntari din alte 14 tari, relateaza Observator.

Sursa: newsup.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.